1. Haberler
  2. Genel
  3. Jaguar Land Rover Yeni Elektrikli Range Rover’ı Tanıttı

Jaguar Land Rover Yeni Elektrikli Range Rover’ı Tanıttı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jaguar Land Rover’dan Yeni Elektrikli Range Rover

Jaguar Land Rover'dan Yeni Elektrikli Range Rover

Jaguar Land Rover, otomobil dünyasında devrim yaratacak olan yeni amiral gemisi tam elektrikli aracı Range Rover Electric’i tanıttı. Şirket, bu modeli “şimdiye kadar yaratılmış en sessiz ve en rafine Range Rover” olarak nitelendiriyor. 2024’ün sonlarına doğru satışa sunulması planlanan Range Rover Electric, özellikle “aktif yol gürültüsü engelleme” özelliği ile dikkat çekiyor.

Range Rover Electric, içten yanmalı motorlu modellerle aynı Modüler Boyuna Mimari (MLA) platformunu kullanacak ve üretimi, Solihull, İngiltere’deki mevcut fabrikada gerçekleştirilecek.

42 BİN ÖN SİPARİŞ TOPLADI

Şirket, otomobilin tanıtılmadan önce büyük bir ilgi gördüğünü ve 42 bin ön rezervasyon aldığını duyurdu. Bu, elektrikli Range Rover’ın piyasaya çıkmadan önceki yüksek talebin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Yeni elektrikli araç, markanın tarihinde bir ilk olarak, kaygan zeminlerde tutunmayı önemli ölçüde artıracak olan gelişmiş bir çekiş kontrol sistemi ile donatılacak. Bu özellik, özellikle zorlu hava koşullarında sürüş güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Jaguar Land Rover, elektrikli modelleri için pilleri Tata’nın birimi Agratas’tan temin etmeyi planlıyor. Ancak, başlangıçta bu pillerin başka kaynaklardan geleceği belirtiliyor. Agratas, Birleşik Krallık ve Hindistan’da yeni hücre tesisleri inşa etmeyi hedefliyor.

Şirket, elektrikli Range Rover’ın pil boyutu veya planlanan menziline ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Bununla birlikte, Jaguar Land Rover, önümüzdeki beş yıl içinde dönüşüm süreci için 15 milyar sterlin yatırım yapmayı taahhüt etti. Bu yatırım ile Jaguar, tamamen elektrikli bir markaya dönüşecek. Ayrıca, Land Rover tarafında ise 2030 yılına kadar tüm modellerin elektrikli versiyonlarının üretileceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Jaguar Land Rover Yeni Elektrikli Range Rover’ı Tanıttı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin