1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’deki Yangın Sonrası Zarar Tespit Çalışmaları

İzmir’deki Yangın Sonrası Zarar Tespit Çalışmaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’deki Yangın Sonrası Zarar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor

İzmir'deki Yangın Sonrası Zarar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Mahallesi’nde 15 Ağustos’ta başlayan ve hızla geniş bir alana yayılan yangın, 18 Ağustos’ta kontrol altına alınabildi. Yangının ardından, alevlerin büyük zarar verdiği ev ve iş yerlerinde hasar tespit çalışmaları aralıksız sürüyor. Özellikle Bayraklı ilçesi Onur Mahallesi’nde, yerleşim alanlarına en yoğun hasarın verildiği bölgede, vatandaşlar yanan evlerinden kalan eşyalarını temizleme çabası içerisinde.

Bazı vatandaşlar, kullanılamaz hale gelen evlerinin önünde oturup, demledikleri çayı içerken acılarını paylaşmaya çalışıyor.

Yangınla Üçüncü Kez Yüzleşen Selim Kaya

Mahallede 20 yıldır oturduğu evi yanan Selim Kaya ile 35 yıllık evini kaybeden Resul Sirkeci, yıkık duvarların önünde birbirlerine destek olmaya çalışıyor. 41 yaşındaki Selim Kaya, evde yalnız yaşadığını ve inşaatlarda çalışarak geçimini sağladığını belirtti. Yangın sırasında işte olduğunu ve evinin durumunu görünce büyük bir üzüntü yaşadığını ifade etti. Kaya, bu felaketle üçüncü kez karşılaştığını dile getirerek, memleketi Çorum’da evinin 1990 ve 1995’te iki kez yandığını, İzmir’e yeni bir hayat kurmak için göç ettiğini anlattı.

İzmir'deki Yangın Sonrası Zarar Tespit Çalışmaları

“Memleketten Yangından Dolayı Kaçtım”

“Memleketten yangından dolayı kaçtım, geldim burada da yangın beni buldu. Çorum’da da evimiz tamamen yanmıştı.” diyen Kaya, yeniden ev yapma imkanının bulunmadığını vurgulayarak destek talep etti. Yangında yaklaşık 50 bin lirasının da yandığını aktaran Kaya, “Evdeki tüm eşyaları yenilemiştim. Evlenmeyi düşünüyordum. Her şeyi sıfırdan almıştım. Sıfırdan çıkmıştım, şimdi yeniden dipteyim. Allah kimseye yaşatmasın, düşmanıma vermesin.” şeklinde konuştu.

İzmir'deki Yangın Sonrası Zarar Tespit Çalışmaları

Her Şeyi Kaybeden Resul Sirkeci

Resul Sirkeci, yangın sırasında evde olduğunu ve kahvaltıdan hemen sonra alevlerin evlerine kadar geldiğini gördüğünü kaydetti. Alevlere müdahale etmeye çalıştığını belirten Sirkeci, şöyle devam etti:

  • “Hortumla su tuttum ama hiçbir faydası olmadı.”
  • “Hanımı zorla çıkardık. Ben de kaçtım, kafam hafif yaralandı.”
  • “Yapacak hiçbir şey yoktu. Oturup izledik. 34 yıldır bu evde oturuyordum. Çocuklarımla kalıyordum. Her şeyim yandı.”
  • “Bir tane iğne dahi alamadım. Telefonlar, kıyafetler, paralar, hepsi kül oldu gitti. 10 dakikanın içerisinde her şey bitti.”

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı’nda 15 Ağustos’ta ormanlık alanda başlayan yangın, yerleşim yerlerine kadar ulaşmıştı. Yangın 18 Ağustos’ta kontrol altına alındığında, 16 ev yanmış, 87 ev ve 45 iş yeri boşaltılmış, 3 mahalle de tahliye edilmişti.

İzmir'deki Yangın Sonrası Zarar Tespit Çalışmaları

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’deki Yangın Sonrası Zarar Tespit Çalışmaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin