1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’deki Kontrol Altına Alınamayan Yangın ve NASA’nın Yangın Haritası

İzmir’deki Kontrol Altına Alınamayan Yangın ve NASA’nın Yangın Haritası

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’deki Yangın Durumu

İzmir'deki Yangın Durumu

Haber Merkezi, 15 Ağustos saat 21.10’da İzmir’in Karşıyaka ilçesine bağlı Yamanlar Karatepe bölgesinde başlayan yangının, aradan geçen saatlere rağmen henüz kontrol altına alınamadığını bildirdi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yangını söndürmek için büyük bir özveriyle mücadele ediyor. Havadaki alevlere karşı 5 uçak ve 15 helikopter ile müdahale edilirken, karadan da yoğun bir çalışma yürütülüyor. Bu kapsamda 46 arazöz, 10 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi yangınla mücadele ediyor.

NASA’nın Yangın Haritasında İzmir

Bu süreçte, vatandaşlar da NASA’nın yangın haritasını inceleyerek İzmir’deki yangının durumunu öğrenmeye çalıştı. Yangının bölgedeki etkileri, NASA’nın uydu görüntüleri aracılığıyla anbean takip edilebiliyor. NASA, dünya genelinde meydana gelen yangınları güncel olarak haritalandırarak, afet anında bilgi akışını sağlıyor. Haritada, İzmir’in büyük bir bölümünün alevler içerisinde kaldığı açıkça görülüyor.

NASA Yangın Haritası Nedir?

NASA, dünya genelinde meydana gelen orman yangınlarının uydular aracılığıyla eş zamanlı olarak takip edilebileceği “FIRMS” adlı bir haritalama sistemi geliştirmiştir. Bu sistem sayesinde, dünya genelindeki yangınlar anlık olarak izlenebiliyor. Yangın anında alınan veriler, acil durum yönetiminde ve müdahale süreçlerinde büyük bir önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’deki Kontrol Altına Alınamayan Yangın ve NASA’nın Yangın Haritası
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin