1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’de Taksi Tarifeleri Değişti

İzmir’de Taksi Tarifeleri Değişti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de taksi tarifeleri yeniden düzenlendi. Yaklaşık 1 ay önce yapılan ücret artışının ardından, yeni bir karar alındı. Son yapılan artış kararı, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nden (UKOME) geçti. Buna göre, indi-bindi ücreti 80 TL’den 90 TL’ye çıkarıldı. İlk açılış ücreti 20 TL olurken, taksilerin kilometre başına ücreti ise 30 TL olarak belirlendi.

“Akaryakıta 6 Lira Daha Zam Geldi”

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, 1 ay önce alınan zam kararının ardından yeni bir fiyat artışı gerekliliğini açıkladı. Anık, “Biz 1 ay önce bir tarife uygulamıştık; fakat ondan sonra akaryakıta 6 lira daha zam geldi. Daha sonra biz İzmir Büyükşehir Belediyesine müracaat ederek, revize yapmak istediğimizi söyledik ve revizemizi yaptık. Son karar, UKOME genel kurulundan geçti; yakın mesafe 90 TL, kilometre 30 TL, ilk açılış 20 TL oldu” dedi.

Taksimetre Ayarları Ücretsiz

Celil Anık, taksimetre ayarlamalarının İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından ücretsiz olarak uzaktan erişimle yapıldığını belirtti. Anık, “Biz geçen sene, ağustos ayının 11’inde fiyat ayarlaması yapmıştık. Tam 1 yıl oldu. 1 yıl önce 22 liraydı kilometre ücreti. Enflasyonun yüksekliği, araç masraflarının yükselmesi, sigorta paralarının artması gibi etkenleri değerlendirerek revizemizi yaptık. Önümüzdeki günlerde imzadan çıktıktan sonra, esnaf arkadaşlarımıza duyuru yapacağız” şeklinde konuştu.

İzmir'de Taksi Tarifeleri Değişti

“Korsana Binen de Suçlu”

Korsan taşımacılıkla mücadeleye de değinen Celil Anık, korsan taşımacılık yapan araçların kapatıldığını belirtti. Anık, “İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak üzerimize düşeni yapıyoruz; ancak sadece bizim çabamız yeterli değil. Korsan taşımacılığı önlemek için yasal düzenlemelere ihtiyaç var. Korsan taşımacılık yapanlara verilen cezalar şu an yetersiz. Bu araçlarla ilgili ciddi bir kaza durumunda can güvenliği riski mevcut. Bu nedenle korsan taşımacılık yapanlara binen yolcuların da dikkatli olmaları gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de Taksi Tarifeleri Değişti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin