1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’de Sokak Röportajı: Dilruba Kayserilioğlu’nun Tutuklanması ve CHP’nin Destek Ziyareti

İzmir’de Sokak Röportajı: Dilruba Kayserilioğlu’nun Tutuklanması ve CHP’nin Destek Ziyareti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de Sokak Röportajı ve Son Gelişmeler

İzmir'de Sokak Röportajı ve Son Gelişmeler

Haber Merkezi, İzmir’de gerçekleştirilen bir sokak röportajında, Dilruba Kayserilioğlu adlı bir kadın, AK Parti’ye destek veren seçmenlere yönelik ‘gerizekalı’ ifadesini kullanmıştı. Bu olayın ardından, Dilruba Kayserilioğlu tutuklandı, ancak geçtiğimiz günlerde serbest bırakıldı.

4.5 Yıl Hapsi İsteniyor

Son dakika bilgilerine göre; Dilruba Kayserilioğlu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Kayserilioğlu hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

İzmir'de Sokak Röportajı: Dilruba Kayserilioğlu'nun Tutuklanması ve CHP'nin Destek Ziyareti

CHP Protokolde Ağırlamıştı

Son günlerde, 93.’sü düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışında, CHP’li yetkililer, Dilruba Kayserilioğlu’nu onur konuğu olarak protokolde ağırladı. Bu etkinlikte, CHP Genel Başkanı Özel, Dilruba’ya teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

  • “Yerel seçimlerden sonra birkaç ziyaret ve açılış dışında uzun süre İzmir’de olamadım. Bugün burada olmak benim için çok kıymetli.”
  • “İzmir, zaman zaman haklı tepkilerini dile getiren ve hak ettiğini almadığında sözünü esirgemeyenlerin kenti.”
  • “Bir kardeşimiz, bir mikrofona birkaç şey söyledi. Biz onu cezaevinde ziyaret ettik ve haksızlığa itiraz etmenin önemli bir mesele olduğunu vurguladım.”

“İyi Ki Varsın Dilruba”

Özel, Dilruba’ya cezaevinde yapılan bir davetle ilgili olarak da şunları ekledi: “Sen buradan çıkacaksın. Ben, kapının önünde bir konuşma yapacağım ve seni de davet edeceğim.” Ardından, koruma memurlarının önünde Dilruba’ya, “Burada bir racon var. Ziyarete gelenin iade-i ziyarete gitmesi gerekir.” dedi. Dilruba, “İnşallah Özgür Bey,” diye cevap vererek, 24 saat geçmeden iade-i ziyarete geldi. Özel, “İyi ki varsın Dilruba. CHP, düşünce özgürlüğünü sonuna kadar savunuyor,” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de Sokak Röportajı: Dilruba Kayserilioğlu’nun Tutuklanması ve CHP’nin Destek Ziyareti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin