1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir Körfezi’nde Kirlilik ve Balık Ölümleri Alarm Verdi

İzmir Körfezi’nde Kirlilik ve Balık Ölümleri Alarm Verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Körfezi’nde meydana gelen kirlilik ve toplu balık ölümleri, hem şehir yöneticilerini hem de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerini endişeye sevk etti. Kötü kokuların yayılması ve balık ölümlerinin artması üzerine, kirliliğin kaynağının tespiti amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalara destek sağlamak için Bakanlık merkez teşkilatına bağlı uzman ekipler ile Mobil Su ve Atıksu Laboratuvarı bölgeye yönlendirildi.

Yarın İzmir Körfezi’nde görev alması beklenen ekipler, denize dökülen dereler ile atık su kaynaklarında detaylı araştırmalar gerçekleştirecek. Bu araştırmalar sonucunda alınan su numuneleri, mobil laboratuvarlarda analiz edilerek kirliliğin boyutu hakkında bilgi edinilecek.

TÜBİTAK İNCELEME YAPACAK

Ayrıca, TÜBİTAK MARMARA Araştırma Gemisi de Denizlerde Bütünleşik İzleme Programı (DEN-İZ) kapsamında İzmir Körfezi’nde kapsamlı araştırmalar yapacak. Körfezde belirlenen noktalardaki çeşitli derinliklerden deniz suyu numuneleri alınacak. Gemi içerisindeki bilim ekibi, sudaki fiziksel, kimyasal, biyolojik ve mikrobiyolojik kaliteyi ölçerek, kirliliğin etkilerini değerlendirip raporlayacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir Körfezi’nde Kirlilik ve Balık Ölümleri Alarm Verdi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin