1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. İTÜ Çekirdek Big Bang Start-up Challenge’da büyük gün yarın

İTÜ Çekirdek Big Bang Start-up Challenge’da büyük gün yarın

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin inovasyon ve girişimcilik üssü İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek’in her yıl desteklediği girişimlerin en iyilerini belirlediği Big Bang Start-up Challenge’ta bu yıl sahneye çıkacak 20 finalist girişim yarın ödüllerine kavuşacak. Big Bang’de finale çıkmaya hak kazanan girişimciler projelerini Milliyet’e anlattı.

ADLEMA

Türkiye ve dünyada ihtiyaç olduğunu belirlediğimiz ‘’Endüstriyel Test ve Kalite Sistemleri’’ ile ilgili cihazlar üreten ADLEMA’yı kurarak bu konuda ürünler geliştirip, müşterilerimizin daha kaliteli ürünler üretmelerine vesile olmak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz.

Sızdırmazlık testleri savunma sanayisinden otomotive, beyaz eşya ve tüketici ürünleri sektöründen, elektroniğe, havacılık ve uzak sektöründen döküm endüstrisine kadar aslında tüm sektörlerin çok merkezinde olan bir uygulama. Örneğin bir otomobilde sızdırmazlık özelliği beklenen 100’den fazla alt ürün grubu mevcut. Ya da evimizdeki ocakların, fırınların, buz dolaplarının da içlerindeki onlarca alt parçanın, içlerinden geçen sıvı ya da gazları dışarıya sızdırmaması bekleniyor.

Bu sistemler düzgün çalıştıklarında pek de varlıklarını fark etmiyoruz ama evinize girdiğinizde bir gaz konusu duyduğunuzu düşünün, ya da araçlarınızda frenlerinizin bir an için tutmadığını. İşte bu gibi problemler genellikle bu alt ürünlerin kalite kontrol süreçlerindeki çeşitli hatalardan kaynaklanıyor. Mevcut durumda bu testler genellikle operatörler inisiyatifinde ürünlerin su içerisinde daldırılarak kabarcık çıkıp çıkmadığının gözlenmesi ile yapılıyor. Biz geliştirdiğimiz BT4000 serisi cihazlar ile bu testleri basınç düşüm yöntemi ile operatörlerden daha hızlı, hassas, objektif, ve raporlanabilir olarak yapabiliyoruz.

Kısaca; Adlema, üretim ve montaj işlemi sırasında uygun ürün kalitesi, güvenliği ve performansını sağlamak için kritik öneme sahip sızıntı testi sisteminizi optimize ederek parça verimini artırmanıza yardımcı olmak için veri yönetimi ve üretim analizi yazılımıyla birlikte endüstrinin en geniş sızıntı tespit cihazı portföyünü sunar. Bununla beraber yaptığı uygulamalar ile biriktirdiği bilgi birikimini farklı sektörlerde çalışan firmalar ile paylaşarak sektörel ürün standartlarının oluşmasına da katkıda bulunuyoruz.

AİRSGREEN

İsmim Mutlu Doğuş Yıldırım. Bilgisayar mühendisi olarak uzun yıllar SONY gibi şirketlerde yazılım geliştirdim. Sonra kendimi reklam endüstrisinde buldum. O günden beri veriye dayalı iletişim/pazarlama ve reklam teknolojileri alanında çalışıyorum.

Reklam teknolojileri ve pazarlama alanındaki yeteneklerimizi bilen bazı kurumlar zaman zaman bizden danışmanlık alırlar. Bir gün gelen bir soru üzerine başladı aslında süreç. İnternet reklamcılığında olan teknolojilerin bir benzeri açık hava reklamcılığında var mıdır diye sordular.

İçimdeki üretmeyi seven mühendis devreye girdi otomatik, bildiğimiz şirket yok ama biz üretebiliriz dedik. O dönem yaptığımız işlerle hem Türkiye’de, hem dünyada haber olduk. İlk kodlarımızı yazan arkadaşıma, Hakan’a buradan sevgilerimi iletiyorum. Ekibimizde şu an tecrübeli yazılımcı arkadaşlarımız var, daha önce ise ekibimizin parçası olan harika arkadaşlarımız oldu. Hepsine minnettarız.

Çok basitçe; dünyadaki tüm dijital billboard’lara bağlanıyoruz ve bu ekranlarda reklam verme sürecini otomatik, veriye dayalı ve ölçülebilir hale getiriyoruz.Örneğin bir çok şehirde veya ülkede binlerce ekranda reklam yapacağınızı düşünün. Bu ekranları neye göre seçersiniz? Ekran sahipleriyle nasıl koordine olursunuz? Sonrasında reklamınız gösteriliyor mu, kaç defa gösterilmiş nasıl takip edersiniz?

Teknolojimiz sayesinde bütün bu sorunları çözebiliyoruz. Amerika, Almanya, Hollanda, İtalya gibi 12 ülkede 100.000’e yakın ekranda kolaylıkla reklam verme şansınız var. Reklam vermek istediğiniz başka bir ülke varsa bize haber vermeniz yeterli, hızlıca entegrasyonlarımızı yaparız. Sadece yazılımsal olarak entegrasyon yaptığımız için genişlememiz ve farklı entegrasyonlar yapmamız çok çabuk oluyor.

ALGAE BIODIESEL

1 yıllık bir AR-GE sürecinden sonra TUBİTAK’a 2 adet (1002-1512) proje yazdık fakat kabul göremedik. Bu süreçte çalışma isteğimi kaybetmeden ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve CNR ENTECH Sıfır Atık Fuarlarında projemi iş hayatına tanıtmak ve fon sağlamak için stand alarak tanıttım. Eş zamanlı olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark-Çalık Holding tarafından düzenlenen İlk İşim Girişim Yarışması’nda 2. Olarak sistem prototipi için fon sağladım.

Fuarlarda birden fazla sanayicinin atık su ve baca gazı sorununu görünce bu konuda iş fikrime destek olabilecek en iyi kurumun TUSIAD olduğunu düşünerek ekip kurdum ve ekibimizle Bu Gençlikte İş Var 2020 yarışmasına katıldık. Yine eş zamanlı olarak atık arıtımı ve enerji üretimi konusunda AR-GE desteği sağlayabileceğiniz düşündüğüm İBB İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü Sn. Mustafa Canlı ile görüşerek İSTAÇ Odayeri Katı Atık Arıtım Tesisi’nde laboratuvar prototipinden scale-up yapabileceğimiz serada yakıt üretimlerimize başladık.

Yarışma sürecinde Güral Porselen Yönetim Kurulu Üyesi Harika Güral ile network kurarak Algae Biodiesel pilot serası için fon sağladık ve ürün portfoyümüzü genişlettik. Bu süreçlerin sonucunda Algae Biodiesel artık atıklardan yenilenebilir yakıt üreten start-up haline gelmişti. Ekibimiz ise altyapılarını biyomühendislik anabilim dalında tamamlayan ve yüksek lisans/doktora uzmanlıklarını da Girişimcilik/Çevre Teknolojileri/Biyomühendislik alanlarında yapan sevgili Berna Alemdağ ve Ceyda Güneş’ten oluşmaktadır. Aynı zamanda İSTAÇ A.Ş. Enerji Yönetim şefliği teknik ekibi üretim destek ekibimizi oluşturmaktadır.

Algae Biodiesel endüstriyel atık suları ve baca gazlarını mikroalgler yardımıyla arıtarak bu atıklardan karbon negatif mikroalgal biyoyakıt üretimi yapmaktadır. Üretilen biyodizel dizel motorlarda modifikasyonsuz bir şekilde kullanılabilmekte, aynı zamanda setan sayısı, CFPP vb. yakıt özellikleri petrol-dizeliyle aynı kalitede özellik göstermektedir. Kükürt emisyonunu sıfıra indirmekte, CO2, SOx, NOx gibi sera gazlarını ise %70 azaltmaktadır. Algae Biodiesel üretim prosesinde karbon yakalama prosesi sayesinde baca gazının içerisindeki CO2’i absorbe etmekte, endüstriyel atık sudaki azot, fosfor gibi çevreye zararlı maddelerin giderimini sağlamaktadır.

Dolayısıyla iklim değişikliğine sebep olan sera gazı emisyonlarını üretimden tüketime azaltmakta ve bu sayede iklim değişikliği sınırı olan 1.5 derecelik artışın altında kalmayı hedeflemektedir. Üretimde bertaraf gerçekleştirdiğimiz için sanayinin en önemli çevre problemleri olan atık su ve baca gazının giderimi sağlanmaktadır. Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerin’den en az 10 tanesinde pozitif etki yaratmaktadır.

AVOKADİO

İsmim Yunus Konmaz. Avokadio‘nun kurucu ortaklarındanım. TED Ankara Koleji ve İngiltere University of South Wales İşletme bölümü mezunuyum. Yaklaşık 20 yılı aşkın bir süre hızlı tüketim ürünleri alanında iş geliştirme ve ihracat alanlarında çalıştım. Son 3 yıldır da teknoloji girişimi ile ilgili çalışmalar yapıyorum.

Benim dışımda iki kurucu ortağımız var : Dr. Gökçen Garipoğlu ve Ufuk Şafak. Dr. Gökçen Garipoğlu, Diyetetik ve Beslenme uzmanı. Aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesinde öğretim görevlisi. Daha önce fonksiyonel gıda alanında bir girişimi olmuş ve bu alanda çeşitli patentlere sahip. Ufuk Şafak ise İTÜ elektronik mühendisliği mezunu olup elektronik kart tasarımı, gömülü yazılım, IOT ve yazılım alanlarında çalışmalar yapmış, daha önce 2 girişim kurma deneyimi yaşamış diğer kurucu ortağımızdır.

Teknik ekibin dışında farklı alanlarda uzman değerli hocalardan kurulu bir tıp danışma kurulumuz var: Prof. Dr. Necati Gökmen 9 Eylül Üniversite Hastanesi Yoğun Bakım Anabilim dalı başkanı. Prof. Dr. Cenk Ecevit 9 Eylül Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı başkanı. Prof. Dr. Taner Özgürtaş GATA Biyokimya Anabilim Dalı başkanı. Prof Dr. Ceyhun Dizdarer Endokrinoloji ve Pediatri uzmanı. 2 yıl önce yoğun bakım hastalarının enfeksiyonlarını tespit etmek için nefes gazlarını ölçtüğümüz bir proje ile çalışmaya başladık. Daha sonra toplumun daha geniş bir kısmını ilgilendiren ve global bir sorun olan obezite ve ona bağlı metabolizma sağlığına odaklandık. Halen bu alanda çalışmaya devam ediyoruz.

BUGNOUNTER

İsmim Arif Gürdenli. Bugbounter’ın 3 kurucu ortağından biriyim. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinde okumaya başladığım ilk sene yazılım alanına ilgimi keşfettim ve yoğunlaştım. Aynı dönemde yelken sporunun Finn kategorisinde Türkiye’yi 1992 Olimpiyat Oyunlarında temsil ettim. 1992 – 2003 yılları arasında çok uluslu şirketlerde kurumsal hayatta ve yönetsel rollerde çalıştıktan sonra yönetim danışmanlığına geçtim ve bu zamana kadar yüzlerce farklı projede strateji, değişim, liderlik, organizasyon ve kurum kültürü alanlarında ülkemizin en büyük şirketleriyle çalıştım.

Kötü niyetli hackerlar tarafından yapılan sürekli saldırılara karşı önerdiğimiz çözümümüz, kurumların güvenlik açıklarının tespit, doğrulama ve raporlama hizmetinin binlerce freelancer araştırmacı tarafından platform üzerinden sunulması.Platformun 3 paydaşı var: kurumlar, güvenlik araştırmacıları ve doğrulayıcılar.

Kurumlar taranmasını istedikleri alanları platformda yayınlıyor, farklı kriterlere göre seçtikleri araştırmacı grubu ile çalışabiliyor, araştırmacıların gönderdikleri raporların doğrulaması platformda yapılıp şirkete iletiliyor ve şirketin de onaylamasının ardından ödemeler sistem üzerinden gerçekleştiriliyor. İlk açığı 24 saat içinde bulup iletme iddiasındayız.

EVERCRUDE

Çağlar Kaan Ketenci. 7 yılı aşkın süredir animasyon ve görsel efekt alanında çalışmalar yapmakta. Ayrıca bu süre içinde de televizyon ve sinema sektöründe başarılı işlere imza atmış bir isim. QNB Finansbank, Garanti BBVA, Arçelik gibi sektörün önde gelen markalarının reklam çalışmalarında yer almış.

Geçtiğimiz Mart ayında Evecrude projesi hayata geçirildi ve Türkiye’nin ilk sanal sosyal medya fenomeni Owen Connel’a hayat verildi. İlk olarak Instagram ve TikTok’ta boy göstermeye başlayan kahramanımız, pandemi günlerinde 4 Milyonun üzerinde etkileşim topladı ve kullanıcılar tarafından yoğun ilgi gördü. @owenconnel instagram hesabında paylaştığı post ve storyler birçok kişi tarafından paylaşıldı.

Owen Connel dışında farklı kitlelere hitap edecek karakterler de önümüzdeki günlerde hayata geçecek ve farklı kategorilerde içerik üretecekler. Evecrude sosyal medya kullanıcıları ile sürekli olarak etkileşim halinde.Ayrıca teknolojiye ayak uyduran firmalar ile iş birliği yapmakta.

Sosyal medyada hayat bulacak olan 3D karakterler ile markanıza uygun hedef kitleye doğrudan erişebilir, anlık etkileşim kurabilirsiniz. Tek noktadan tüm dünyaya hitap etme olanağı ile global bilinirliğinizi hızlı bir şekilde artırabilirsiniz. Kullanıcılarınızdan gerçek zamanlı geri bildirim alırsınız. Ve en güzel yanı, burada markanız ile ilgili hayal edebildiğiniz her şey gerçektir. Sınır: Sizin Hayal Gücünüz ve Biz Yaratıcılığa Uçuyoruz.

GORDİON GAME

Merhabalar, ben Oğuzhan Işık. Küçük yaşlardan itibaren robotik ve yazılımla ilgilenen bir çocuktum. Orta okulda TÜBİTAK’ta Mükemmel sayıları hesaplayan bilgisayar programı yazmıştım. Uşak’taki ilk lise robotik kulübünün kurucusuyum. Lisede ODTÜ dahil çeşitli yarışmalarda yer aldım. TÜBİTAK liseler arası bilgisayar dalında “6 eksenli robot kol” projem ile Ege bölgesi 2.si oldum. Sanal gerçeklik (VR) teknolojisi için yeni bir fresnel lens geliştirdim. Uni4society’de Cafe ve Restoranların doluluk oranını hesaplayan bir App fikri ile ekibimle beraber çalışmalar sürdürdüm. Şu anda İTÜ Çekirdek girişimi olan Gordion Game’in Kurucu ortağı ve CEO’su olarak görev üstlenmekdeyim.

Oyuncuların istedikleri gibi arkadaşlarıyla oda kurup beraber oyun içerisindeki artırılmış gerçeklik teknolojisi ile maske ve filtreler yardımıyla oynayabilmesini sağlayan bir uygulama. Attığınız zarlara göre oyundaki seçtiğiniz karakterler hasar alabiliyor ve böylelikle oyuncuların oyun deneyimini zenginleştiriyoruz.

LUMNİON

Aren Haddeler, Eray Alpan ve benim aralarında olduğum 50 yıl ve üzeri tecrübesi olan bir kurucu ekşibimiz var. Hepimiz finans sektörünün içerisinden geldik. Akbank, İş Bankası, ING Bank, Koç Sistem, Unico Sigorta gibi kurumsal yapılarda üst düzey pozisyonlarda bulunduktan sonra Lumnion’da Türkiye’den global bir Insurtech çıkartma amacıyla çalışıyoruz.

Lumnion sigorta sektörüne yönelik özellikle yapay zeka ve makine öğrenmesi tabanlı çözümler geliştiren bir şirket. Son dönemde hayat dışı sigorta fiyatlaması platformumuzla öne çıkmış durumdayız.

Dünya’da bir örneği daha olmayan platformumuzla özellikle kasko, trafik ve konut sigortaları gibi bireysel müşteriye de satılan ve veri, derinliği daha yüksek olan ürünlerin fiyatlamasında 5-7% civarı iyileştirme sağlayabiliyoruz.

Lumnion şimdiden Dünya’nın önde gelen sigorta teknolojileri buluşması olan ITC Connect Global ve yine Avrupa’nın en önemli dijital sigortacılık buluşması olan DIA’da boy göstermiş ilk ve tek Türk şirketi olarak ses getirmiş durumda.

MİSSAFİR

Merhaba, ben Mehmet Yüksel, Missafir’in Kurucusuyum. Eğitim geçmişim mühendislik – Endüstri ve Makine mühendisiyim. Dört farklı alanda Yüksek Lisans yaptım – ilk olarak Marmara Üniversitesi Mühendislik Yönetimi, sonra İstanbul Universitesi İşletme Yönetimi ve sonrasında Galatasaray Universitesinde Üretim Yönetimi ve Pazarlama Yüksek Lisansı bitirdim. 2014 yılında ilk profesyonel çalışma hayatına başladım ve bir süre kurumsal bir fabrikada Planlama Mühendisi olarak çalıştım. Sonrasında Jean Monnet Bursu’nı kazandım ve bu bursla İngiltere’de Warwick Universitesinde Uluslarası Teknoloji Yönetimi Master’ı yaptım. Bu noktadan sonra profesyonel çalışma hayatına tekrar döndüm ve Avrupa’nın en hızlı büyüyen start-uplarından biri olan HelloFresh’de Planlama Yöneticisi olarak 2 yıl kadar çalıştım. 2018 Kasım ayında Missafir hayalini hayata geçirmek için Türkiye’ye döndüm ve şu an Missafir’in büyümesi için CEO’luk görevini yerine getiriyorum.

Missafir, kısa/orta vadeli ev kiralamalarında: 15+ platformda profil yönetimi, ilan optimizasyonu, dinamik fiyatlandırma ve teknoloji destekli operasyonel destek hizmeti sunan, ev sahipleri ve misafirler için süreci uçtan uca yöneten bir Proptech start-up.Ev sahiplerinin evlerini, hiçbir sıkıntıya ve strese girmeden evin kiralanma süreci ile ilgili her şeyin Missafir tarafından yönetildiği bir dünya düşünebilirsiniz. Teknoloji yardımıyla ev sahiplerine özel oluşturduğumuz panel ile ev sahipleri için evine gelen misafirleri, aylık kazancını ve süreçle ilgili tüm bilgileri canlı olarak ulaşabildiği digital ve transparan bir ortam sunuyoruz.

Gelen misafirler için ise 7/24 iletişim desteği, dijital ev kullanım klavuzu ve lokal deneyimler için önerilere kadar kaliteli ve güvenilir bir konaklama tecrübesi yaşaması için birçok farklı hizmet sunuyoruz. Böylelikle, evinin potansiyelini stressiz bir şekilde hayata geçiren ev sahipleri, ve kaliteli, güvenilir hizmet alan misafirler yaratıyoruz.

RISE

Ben Doç. Dr. Mehmet Kenan Kanburoğlu, 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun oldum. Uzmanlığımı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında yan dal uzmanlığımı ise Yenidoğan Bilim Dalında yaptım. 2017 yılından beri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışmalarıma devam etmekteyim. Ayrıca 3 yıldır Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Simülasyon Merkezi’nde (RSİM) kuruluşundan beri koordinatör yardımcısı, Bilimsel Çalışma, AR-GE ve Kalite-Akreditasyon sorumlusu olarak görev yapmaktayım.

Şu an Türkiye’de bulunan 123 tıp fakültesinden sadece 7 tanesinde simülasyon merkezi bulunmaktadır. Simülasyonla yapılan eğitimlerin doktor hatasını azalttığı, iletişimi, liderlik becerilerini ve kriz-kaynak yönetimini arttırdığı ve daha iyi öğrenme ve beceri gelişimine imkan verdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Biz “R.I.S.E. Teknoloji” olarak simülasyon gibi klasik ders yöntemleri dışındaki ileri eğitim metotlarının tüm eğitim kurumlarımızda ulaşılabilir olmasını hedefleyen bir sosyal girişimiz.

SEAROVER

Ben Kazım Çağlar Erat. İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği mezunuyum. 27 yaşındayım ve Tekirdağ’lıyım, üniversiteyi kazandıktan sonra 5 yıl İstanbul’da yaşadım. Okul bittikten sonra ortağımla beraber start-up şirketimizi İzmir’de kurmaya karar verdik ve 3 yıldır İzmir’de işimizi yürütüyoruz. Ortağım Zeynep Balca Yılmaz da aynı şekilde İTÜ’den aynı bölümden mezun. O zaten İzmir’liydi, okuldan sonra o da İzmir’e döndü ve bu şekilde proje çalışmalarımız başladı.

Searover olarak “Denizin Bir Parçası Olun” sloganıyla yola çıktık. Su altı teknolojileri çözümleri üretiyoruz. Amacımız su altını erişilebilir kılabilmek… Su altında yaşanan problemlere karşılık, su altındaki görevleri başarıyla yerine getirmesi için su altı robotumuz Gözcü’yü tasarlayıp ürettik. Gözcü, su altında gözlem yapan, numune toplayan, endüstriyel görevler gerçekleştiren uzaktan kontrollü, insansız su altı aracıdır. Su altında birçok farklı görev gerçekleştirmeye yönelik farklı ürün tasarımlarımız mevcut. Şu anda GözcüPRO adlı yeni ürünümüzün üretimi de tamamlanmış durumda.

Ayrıca altayapısını hazırladığımız, Seafarmer adında akıllı kafes balıkçılığı üzerine bir projemiz de mevcut. Searover olarak sahip olduğumuz know-how ve kalifiye ekibimizle ile su altı teknolojilerinde hızla ilerliyoruz, problem çözmeye devam ediyoruz.

SPIKY.AI

Merhabalar, ben Furkan. 2016 Boğaziçi elektrik elektronik müh. ve fizik çift dal mezunuyum. Lisans sonrası aynı sene Boston Üniversitesinde doktoraya başladım. Araştırma alanım genel olarak yapay zekâ kullanarak işlemci tasarımı üzerine oldu. Bu süreçte AMD (Advanced Micro Devices) şirketinde 2 yıl kadar çalıştım. Bu çalışmam ile üç patent sahibi oldum. Çeşitli ileri-seviye-teknoloji (cutting edge) işlemci tasarımı ile alakalı makalelerim yayınlandı.

Spiky.ai, big-data ile öğrenim sürecini anlamlandırıp, öğrenmeyi kolaylaştıran ve nitelikli kurumsal sonuçlar elde eden yapay-zeka-tabanlı modüler ilk ileri analiz platformudur.

TOSPAA

Tospaa Kodlama Girişimi dezavantajlı okullarda kodlama eğitimindeki eşitsizlikleri azaltmak için çalışan bir sosyal girişim. Bilişim ve elektronik öğretmenlerinden oluşan 5 kişilik bir ekibiz. Aramızda doktora yapan arkadaşlarımız da mevcut. Murat, tezinde nesnelerin interneti alanında çalışmakta. Selim ise Alp ve Cengiz ’in eski bir öğrencisi ve mezuniyet sonrası çok iyi bir yazılım mimarı oldu.

Aslında sosyal girişimde gönüllü olan, bizi destekleyen pek çok meslektaşımız da var. Ekibi Alp bir araya getirdi. Hepimizi tanıyordu ve ayrı ayrı zaten çalışıyorduk. 2019 IMECE destek programı öncesi tüm ekibin bir araya gelmesini sağladı. Alp’in akademik bir projesi olarak başlayan ilk versiyona gelen talepler Tospaa ’nın bir sosyal girişime dönüşümünü zorluyordu. Böylece başlamış olduk.

Tospaa, çocuklar için oyun tabanlı kodlama araçları üreten bir sosyal girişim. Bildiğiniz gibi ülkemizde bilgisayar sınıfı bulunmayan pek çok okulumuz var. Bizler de bu okullarda çalışan bilişim teknolojileri öğretmeni meslektaşlarımıza derslerinde kullanabilecekleri pratik araçlar tasarlıyoruz. Böylelikle kodlama eğitiminde yaşanan eşitsizlikleri bir nebze olsun gidermeyi amaçlıyoruz.

Aynı zamanda bilgisayar bağımsız kodlama eğitimi araçlarımız, erken yaşta çocuklarda ekran bağımlılığı riskini önlemeye de yardımcı oluyor. Burada hedefimiz, 5-10 yaş arası çocuklarımıza hazırbulunuşluk düzeyine göre farklı kodlama araçları sunabilmek. Aynı zamanda çocuklarımızın bilgi işlemsel düşünme becerilerini geliştirmeye yönelik eğitim materyallerini yerli üretim bandında zenginleştirmek. Bu anlamda eğitim teknolojileri ve oyunun kesiştiği bir noktada sosyal faydayı esas alarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İTÜ Çekirdek Big Bang Start-up Challenge’da büyük gün yarın
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin