1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’daki Trafik Kazası Davası ve Cihantimur’un Psikolojik Durumu

İstanbul’daki Trafik Kazası Davası ve Cihantimur’un Psikolojik Durumu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’daki Trafik Kazası Davası Devam Ediyor

İstanbul'daki Trafik Kazası Davası Devam Ediyor

Türkiye’nin gündeminde önemli bir yer tutan, İstanbul’da 1 Mart gecesi meydana gelen bir trafik kazası, ehliyetsiz bir sürücü olan Timur Cihantimur’un Oğuz Murat Aci’nin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olmasıyla sonuçlandı. Bu olayla ilgili olarak Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok’un Türkiye’ye iade talepleri, ABD’nin Massachusetts eyaletindeki Boston Bölge Mahkemesi’nde sürdürülmektedir.

HAKİM, TÜRKİYE’YE İADE DAVASINI DÜŞÜRMEDİ, NAKLİNİ DE REDDETTİ

Mahkeme hakimi Donald L. Cabell, Cihantimur’un Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili yapılan başvuruyu reddetti. Ayrıca, Cihantimur’un Newark’taki ceza tesisinden başka bir yere nakledilmesi için yapılan başvuru da kabul edilmedi.

“PSİKOLOJİSİ BOZULDU” RAPORU ÇIKARTTILAR

Cihantimur’un avukatları, mahkemeye sunmuş oldukları 38 sayfalık dilekçede, müvekkillerinin saldırı sonrası ağır bir psikolojik travma yaşadığını belirtti. Uzman bir doktor tarafından hazırlanan son psikiyatri raporunu gizlilik kaydıyla mahkemeye ilettiler. Avukatlar Martin G. Weinberg ve Victoria Kelleher, çocuk psikoloğu Dr. Elliot Atkins tarafından hazırlanan raporun ivedilikle değerlendirilmesini talep etti.

İstanbul'daki Trafik Kazası Davası ve Cihantimur'un Psikolojik Durumu

Avukatlar, Cihantimur’un Newark’taki çocuk ve gençler için tasarlanmış ceza tesisinde maruz kaldığı fiziksel saldırının ardından psikolojik olarak ciddi şekilde etkilendiğini ifade ederek, daha önce reddedilen kefaletle şartlı tahliye ve acil duruşma taleplerinin yeniden gözden geçirilmesini istedi.

“KAMUYA AÇIKLANMAMASI GEREKEN GİZLİ TIBBİ BİLGİLER”

Avukatlar, mahkemeye sundukları dilekçede Cihantimur’un psikiyatri raporunun gizli kalması gerektiğini vurguladı. Dilekçede, raporda kamuya açıklanmaması gereken gizli tıbbi bilgiler yer aldığını, ayrıca raporun içeriğinin Timur Cihantimur’un Newark’taki ceza tesisinde tutulduğu süre boyunca güvenliğini tehlikeye atabileceği ifadesine dikkat çekildi. Mahkemeye sunulan rapor, gizlilik çerçevesinde, üzeri karartılarak dava dosyasına eklendi.

“ANNESİNİN KARARIYLA ABD’YE GELDİ” DEYİP TAHLİYESİNİ İSTEDİLER

Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin kaçma riskinin bulunmadığını belirterek, hakimin kefaletle şartlı tahliye konusundaki 9 Temmuz 2024 tarihli ret kararını yeniden değerlendirmesi gerektiğini ifade ettiler. Avukatlar, “Timur Cihantimur ciddi bir kaçma riski taşımamaktadır ve kefaletle serbest bırakılabilir. Müvekkilimiz, yargı yetkisini ihlal etmemiştir; aksine, Türkiye’de kalmak yerine ABD’ye gelmeyi tercih etmiştir. Kaza esnasında sadece on altı yaşındaydı ve annesinin ABD’deki akrabalarının yanına gitme kararına itaat etti. Kendi bağımsız maddi kaynakları yoktur ve seyahat belgesi de bulundurmamaktadır. GPS ile izlenerek, Massachusetts’te yaşayan teyzesinin gözetiminde olduğu sürede nasıl kaçabilir? Ayrıca, müvekkilimiz toplum için herhangi bir tehdit oluşturmamaktadır ve savcılık da bunun aksini hiçbir zaman iddia etmemiştir. Değişen koşullar nedeniyle tahliye kararının yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandılar.

İstanbul'daki Trafik Kazası Davası ve Cihantimur'un Psikolojik Durumu

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’daki Trafik Kazası Davası ve Cihantimur’un Psikolojik Durumu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin