1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Toplu Ulaşım Ücretlerine Zam Gündemi

İstanbul’da Toplu Ulaşım Ücretlerine Zam Gündemi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da, ulaşım ücretlerine zam yapılması için UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) toplandı. Toplu taşıma araçları arasında otobüs, metrobüs, metro, tramvay, nostaljik tramvay, Marmaray, vapur, deniz otobüsü, dolmuş, minibüs, taksi, okul ve personel servisleri yer almakta. Toplantı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün başkanlığında, Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

İstanbul'da Toplu Ulaşım Ücretlerine Zam Gündemi

Toplu Ulaşım Ücret Tarifeleri Teklifi Görüşüldü

Toplantıda, toplu ulaşım ücret tarifelerinin düzenlenmesi teklifi ele alındı. Daha önce Temmuz ayında yapılan toplantıda, toplu ulaşımda yüzde 13 oranında bir zam yapılmıştı. Bu zamla birlikte, tam bilet ücreti 17,70 TL’den 20 TL’ye, öğrencilerin tam bilet ücreti ise yüzde 20’lik bir artışla 10 TL’den 12 TL’ye yükseltilmişti. Ayrıca, öğrenci aylık abonman ücretinin de 250 TL’den 282,5 TL’ye çıkarılması kararlaştırıldı.

Deniz Taksilerine Yüzde 100 Zam

UKOME toplantısında, İBB deniz taksi ücretlerine de yüzde 100 oranında bir zam yapıldığı duyuruldu. Yeni tarifeye göre, 210 lira olan açılış ve ilk mil ücreti 420 liraya, 155 lira olan 1-4 mil arası taşıma ücreti 310 liraya, 125 lira olan 4-8 mil arası taşıma ücreti 250 liraya, 100 lira olan 8-16 mil arası taşıma ücreti ise 200 liraya yükseltildi.

İstanbul'da Toplu Ulaşım Ücretlerine Zam Gündemi

Son Zam 7 Ay Önce Yapılmıştı

İstanbul’da toplu taşımaya en son, Ocak ayında yüzde 18 ile 28 arasında değişen oranlarda zam yapılmıştı. Yeni zamlı tarifeye göre, tam elektronik bilet ücreti 15 TL’den 17,70 TL’ye çıkarken, Marmaray tam parkur ücreti 33,20 TL’den 39,16 TL’ye yükseltilmişti. Ayrıca, taksi iniş-biniş ücreti de 70 TL’den 90 TL’ye çıkarılmıştı.

30 Yaş Sınırı Getirildi

Son alınan kararla birlikte, İstanbulkart yönetmeliğinde öğrenci tanımı güncellendi. Yönetmeliğe eklenen yeni madde ile ’30 yaşından gün almış öğrencilere UKOME kararı ile belirlenen Tam İstanbulkart, Aylık Tam Mavi Kart ve Tam Aktarma bedellerinin yüzde 10 oranında indirim uygulanır’ ifadesi yer aldı. Böylece, 30 yaşından büyük öğrencilerin toplu ulaşımda indirim hakkı yüzde 10’a düşürülmüş oldu.

İstanbul'da Toplu Ulaşım Ücretlerine Zam Gündemi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’da Toplu Ulaşım Ücretlerine Zam Gündemi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin