1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İstanbul’da Taksimetre Ücretlerine Yapılan Zam

İstanbul’da Taksimetre Ücretlerine Yapılan Zam

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Taksimetre Ücretlerine Zam Yapıldı

İstanbul'da Taksimetre Ücretlerine Zam Yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından gerçekleştirilen toplantıda, İstanbul’daki taksi ücretlerinde önemli bir artış kararı alındı. Bu kapsamda, taksimetre açılış ücreti, indi-bindi ücreti ve kilometre başına mesafe ücreti artırıldı. Ancak, zam oranının yetersiz olduğunu düşünen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, bu zammın revize edilmesi için İBB’ye başvuru yapacaklarını açıkladı.

Kısa Mesafe Ücreti 90 TL’den 100 TL’ye Yükseldi

Taksimetre ücret tarifelerine ortalama %16,55 oranında zam yapıldı. Yapılan değişiklikler sonucunda taksimetre açılış ücreti 24,55 TL’den 30 TL’ye, mesafe ücreti kilometre başına 17,61 TL’den 20 TL’ye, zaman tarifesi ücreti saatlik 195,63 TL’den 235 TL’ye, kısa mesafe (indi-bindi) ücreti ise 90 TL’den 100 TL’ye çıkarıldı.

Taksiciler, İBB’den Zammın Revize Edilmesini İsteyecek

Toplantının ardından Aksu, yapılan zammı değerlendirerek, 29 Temmuz Pazartesi günü İBB’ye zammın revize edilmesi için resmi başvuruda bulunacaklarını duyurdu.

“UKOME Heyeti Esnafı Hiçe Sayarak Dalga Geçer Gibi Zam Yaptı”

Eyüp Aksu, zammı yetersiz bulduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Maalesef memnun değiliz. UKOME toplantısında toplu ulaşım hizmetlerine %13 zam yapılırken, ortalama taksimetre ücretlerine ise %16,55 oranında zam yapıldı. Gerçekten hayretle karşıladık. UKOME heyeti esnafı hiçe sayarak dalga geçer gibi zam yaptı. Şimdi taksici esnafımızın giderlerine %70 oranında zam yapılırken, bu görülen haksızlık karşısında esnafımızla tekrar toplantı yapacağız.”

İstanbul'da Taksimetre Ücretlerine Yapılan Zam

“Dünyada En Ucuz Taksimetre İstanbul’da”

Aksu, “Biz hak ettiğimiz oranın yarısı kadar İBB’den tekrar zam talebinde bulunacağız. Vatandaşımız da çok iyi biliyor ki; dünyada en ucuz taksimetre İstanbul’da. Konuyla alakalı talebimizi tekrar yineleyeceğiz. İstanbul’da taksimetre ücret tarifesi toplu taşımadan çok çok geride ve ucuz.” dedi.

“Yüzde 30 Zam Talep Etmiştik”

Aksu, İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne en az %30 oranında zam yapılmasını talep ettiklerini belirtti. “81 ile nazaran en ucuz taksimetre ücretleri İstanbul’da.” dedi.

“Kontak Kapatmayız, Pazartesi Günü Talebimizi İleteceğiz”

Toplantıdaki tepkisini de anlatan Aksu, “Kontak kapatabiliriz gibi bir ifade kullanmadım. Komisyonda kullandığım ifade şu; ‘Çok komik, çok az zam vererek bizi kontak kapatmaya teşvik etmeyiniz dedim. Biz kontak kapatmayız, yetkili kurumlardan tekrar tarife değişikliği talebimizi pazartesi günü yapacağız.” şeklinde konuştu.

“Müşteri Zaten İndi-Bindi 100 Lira Veriyordu”

Taksici Mevlüt Çevik, yapılan zammı yetersiz bulduğunu şu sözlerle dile getirdi: “Buna zam mı diyorsunuz? Müşteri zaten bize indi-bindi de inerken 100 lira veriyordu. Çoğu veriyordu. Ben şoförüm, benim için fark etmez. Beklentimiz %50’ydi. Şu an maalesef kurtarmıyor. Zaten işler de azaldı, iş yok. Şimdi tam kesilecek.”

“İndi-Bindi En Aşağı 110 Lira Olmalıydı”

Taksici Şemsettin Akgöze ise, indi-bindi ücretinin en az 110 TL olması gerektiğini savunarak, “Memnun değiliz, az geliyor. Bugün bir bakıma giriyoruz 6-7 bin liradan aşağı çıkamıyoruz. İndi-bindi en aşağı 110 lira olmalıydı. Şu anda kurtarmıyor, yakıt kaç para oldu? Müşteri indi-bindide ufak tefek oluyor, çalıştığımız süre oluyor işimiz.” dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’da Taksimetre Ücretlerine Yapılan Zam
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin