1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Sıcak Hava ve Kuvvetli Yağış Uyarıları

İstanbul’da Sıcak Hava ve Kuvvetli Yağış Uyarıları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da beklenen sıcak hava dalgası, kısa bir mola vererek yerini kuvvetli yağışlara bırakacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre, kent genelinde saat 09.00-15.00 arasında kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu durumun sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşım aksaklıkları, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara neden olabileceği uyarısı yapılıyor.

İstanbul Valiliği’nden Uyarı

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre bugün kent genelinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtiliyor. Valilik, vatandaşların bu duruma karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

AKOM’dan Uyarı

AKOM'dan Uyarı

AKOM’un açıklamasına göre, Şile, Pendik ve Tuzla’da gök gürültülü sağanak yağışlar başladı. Yağışın ilerleyen saatlerde şiddetini artırarak kent geneline yayılması ve akşama kadar aralıklarla kuvvetli şekilde devam etmesi bekleniyor. Yağmurlu havanın yarın öğle saatlerinden itibaren bölgeyi terk edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den 11 İle Sarı Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Kırıkkale, Ankara’nın kuzey ve doğusu ile Bolu’nun doğusunda kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Bu durumun sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşım aksaklıkları, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi risklere neden olabileceği belirtiliyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’da Sıcak Hava ve Kuvvetli Yağış Uyarıları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin