1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Sıcak Hava Dalgası ve Etkileri

İstanbul’da Sıcak Hava Dalgası ve Etkileri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Sıcak Hava Etkisini Sürdürüyor

İstanbul'da Sıcak Hava Etkisini Sürdürüyor

Hava sıcaklığının 30 derecenin üzerinde seyrettiği İstanbul’da, serinlemek isteyenler deniz kenarına akın ederken, bazı vatandaşlar parklardaki ağaç gölgelerinde dinlenmeyi tercih etti. Şehrin millet bahçeleri ve parkları, öğle saatlerinde sahillere göre daha sakin bir görüntü sergiliyor. Gölgelik alanlarda dinlenenlerin sayısı ise dikkat çekiyor.

Balık Tutmaktan Vazgeçmeyenler

Eminönü’nde yerli ve yabancı turistler, güneşten korunmak için şapka ve gözlüklerini takarak dolaşırken, olta balıkçıları da sıcak havaya aldırış etmeden balık tutma keyfini sürdürüyor. Sarayburnu sahiline gelen 77 yaşındaki Sadık Alkan, “Denize girmedim ama eğlenmeye, oturmaya, arkadaşlarla vakit geçirmeye geldim. Her zaman geldiğimiz yer. Rüzgarın esmesiyle kendimizi buraya atıyoruz, evde durmaktansa sahile geliyorum.” şeklinde konuştu. Denize giren Cemil Uslu ise “Hemen hemen her gün geliyorum. Burayı seviyorum, deniz çok güzel akıntı var ve adrenalin yüksek.” dedi.

Ağustos Ayındaki Sıcaklık Devam Edecek

İstanbul’daki sıcak hava koşullarını değerlendiren İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi ve meteoroloji uzmanı Dr. Güven Özdemir, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde yoğun hissedilen yüksek sıcaklıkların etkili olduğunu belirtti. İstanbul’da sıcaklığın 34 derecelere kadar ulaştığını ifade eden Özdemir, “Arabistan tarafından Basra alçak basıncıyla gelen sıcak hava akımı var. Bu durum, Türkiye üzerinde sıcak havanın kalıcı olmasına neden oluyor ve ağustos ayını da böyle geçirmemize yol açıyor.” dedi.

Poyraz Rüzgarı Etkili Olacak

Türkiye’nin, Afrika sıcaklıklarından da etkilendiğini vurgulayan Özdemir, “Poyraz perşembe gününe kadar 3-4 gün daha sürecek. Bu durum biraz rahatlama sağlıyor, ancak denizlerimiz de oldukça sıcak. Üzerimizden büyük bir soğuk hava damlası geçmiyor. Sıcaklık yüksek olduğunda bu durum, bir afete dönüşebiliyor. Eylül ayı modelleri de, eylülün de bir yaz gibi geçeceğini işaret ediyor. Şu anda yağış kıtlığı yaşıyoruz ve bu da kuraklığı beraberinde getiriyor. Su tasarrufu yapılması gerekiyor.” şeklinde konuştu. En sıcak Temmuz ayının kayıtlara geçtiğini hatırlatan Özdemir, “Ağustos da aynı şekilde, yağış bakımından kısır bir süreç geçiriyoruz. Sonbahar mevsiminde ise hava sıcaklığında ortalama 0.5 ile 2 derece arasında bir artış bekleniyor.”

Özdemir, kasım ayından itibaren yağış ihtimalinin ne kadar olacağını ise önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarda belirleme imkanlarının olabileceğini belirtti. Ayrıca, vatandaşların 11.00 ile 17.00 saatleri arasında dışarı çıkmamalarını önerdi ve zaruri durumlarda gölge alanların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Bol ve açık renkli giysiler giyilmesi, sıvı tüketiminin artırılması, çocukların ve yaşlıların dışarıda olmaması büyük önem taşıyor. Şapka ve koruyucu giysilerin giyilmesi de öneriliyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’da Sıcak Hava Dalgası ve Etkileri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin