1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Hayvan Derneği Skandalı: 230 Bin Lira İhaleye El Konuldu

İstanbul’da Hayvan Derneği Skandalı: 230 Bin Lira İhaleye El Konuldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Hayvan Derneği Skandalı: Yüklü Miktarda Para İhlali

İstanbul'da Hayvan Derneği Skandalı: Yüklü Miktarda Para İhlali

İstanbul’un Silivri ilçesinde, “Silivri Canları 2. Hayat Melekleri” adlı hayvan koruma derneği yöneticisi M.Y.’ye yönelik yapılan bir ihbar, ciddi bir skandalı ortaya çıkardı. İhbarda bulunan kişi, M.Y.’nin hayvanların tedavisi ve bakımı için yaptığı anlaşmaların yanı sıra, dernek ve farklı şahıslar tarafından kendi hesabına yüklü miktarda para gönderildiğini belirtti. Bununla birlikte, M.Y.’nin bu paraların veterinerlik hizmetleri dışında kalan kısmını nakit olarak talep ettiğini ve kendisinden aktarılan paralar karşılığında fazladan fatura kesmesini istediğini iddia etti.

İstanbul'da Hayvan Derneği Skandalı: 230 Bin Lira İhaleye El Konuldu

YAPILAN İHBAR GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

1 Ağustos tarihinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan ihbar üzerine bir operasyon düzenledi. Bu operasyonda dernek yöneticisi M.Y. ile dernek görevlisi A.M.H. gözaltına alındı. Dernek binasında gerçekleştirilen aramada, kaydı bulunmayan 230 bin liraya el konuldu. M.Y., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, A.M.H. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul'da Hayvan Derneği Skandalı: 230 Bin Lira İhaleye El Konuldu

MASAK’IN DERNEK İÇİN HAZIRLADIĞI RAPOR

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporda, Silivri’de 2018 yılında sokak hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan derneğin, 2021-2024 yılları arasında bağış adı altında önemli miktarda yardım topladığı belirtildi. Rapora göre, derneğin hesaplarına bu dönemde 37 milyar 323 milyon 777 bin 21 TL tutarında para girişinin olduğu tespit edildi. Bu miktarın 30 milyon TL’sinin bağış niteliğindeki para girişlerinden kaynaklandığı, bu paraların yaklaşık 3 bin işlem ile dernek başkanı ve yöneticilerinin şahsi hesaplarına geçtiği ifade edildi.

HARCAMA YAPILMIŞ GİBİ GÖSTERİLEREK AKLANMAYA ÇALIŞILDI

Bahse konu bağış paralarının bir kısmının, İstanbul’da bulunan bir kozmetik malzeme hizmeti veren firmaya harcama ve fatura gibi açıklamalarla gönderilerek aklanmaya çalışıldığı tespit edildi. Derneğe gelen bağış paralarını şahsi hesabına geçirdiği belirlenen kozmetik firması sahibi ve diğer şüphelilere yönelik 28.08.2024 tarihinde eş zamanlı bir operasyon düzenlendi. Bu operasyonda toplam 5 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul'da Hayvan Derneği Skandalı: 230 Bin Lira İhaleye El Konuldu
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’da Hayvan Derneği Skandalı: 230 Bin Lira İhaleye El Konuldu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin