1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Cumhuriyet Savcısı’na Yapılan Fiziksel Saldırı

İstanbul’da Cumhuriyet Savcısı’na Yapılan Fiziksel Saldırı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Cumhuriyet Savcısı’na Saldırı Olayı

Haber Merkezi Türkiye, İstanbul’da Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen’e yönelik gerçekleşen saldırıyı konuşuyor. 30 Ağustos Cuma günü akşam saatlerinde Kadıköy’de yapılan Fenerbahçe-Alanyaspor maçını izleyen Savcı İşçimen, maç sonrasında aracına binmek üzere otoparka yöneldi. Otoparktan çıktığı esnada, savcı İşçimen, arkasında bulunan bir sürücü tarafından kornaya basılarak uyarıldı. Bu durum üzerine, aracından inen savcı ile sürücü arasında başladığı belirtilen bir tartışma yaşandı.

Tartışmanın büyümesi ile birlikte, aracından inerek savcıya saldıran sürücü, Savcı Necip Cem İşçimen’i darbederek fiziksel saldırıda bulunmaya başladı. Olayın büyümesiyle çevredeki vatandaşlar araya girerek kavgayı sonlandırdı. Savcı İşçimen, olayın ardından karakola giderek şikayetçi oldu. Olay yerine gelen polis ekipleri, otoparkta bulunan güvenlik kameralarını inceleyerek saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

7 Suç Kaydı Belirlendi

Savcı İşçimen, polis merkezinde kendisine gösterilen güvenlik kayıtlarından iki şüpheliyi teşhis etti. Tespit edilen saldırganlardan T.T., polis ekipleri tarafından yakalanırken, olay yerinden kaçan Erol Gök’ün ise 7 suç kaydının bulunduğu belirlendi.

Saldırı Anı Kamerada

Savcı Necip Cem İşçimen’in darbedildiği anlar otoparkın güvenlik kamerasına yansıdı. Saldırının ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “Yapılan fiziksel saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, Yargıtay Cumhuriyet Savcımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum. Bu saldırı, bizleri ve yargı camiamızı derinden üzmüştür. Olayla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır.” ifadelerine yer verdi.

İki Şüpheli Tutuklandı

Olay esnasında hakaret ettiği belirlenen ve yakalanan T.T.İ. adlı şahıs, öncelikle adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Ancak toplanan yeni deliller doğrultusunda yeniden gözaltına alındı. Şüpheli T.T.İ., sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Savcı İşçimen’e yumruk atarak darp eden şüpheli Erol Gök de savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine gönderildi. Hakimlik tarafından tutuklanan iki şüpheli cezaevine gönderildi.

Saldırganın Özrü ve İfadesi

Tutuklanan saldırgan Erol Gök’ün ifadesi de dikkat çekti. Gök, ifadesinde savcıdan ve herkesten özür dileyerek şu şekilde konuştu: “Savcımızdan ve herkesten özür diliyorum. Avukatımın adli tatilde olmasından dolayı mahkemeye gelemedim, bugün kendim geldim. Kızımın okulu başlayacak, bana ihtiyacı var. Her şey bir anda oldu; çocuklarımın refleksi ile benim de babalık duygularım devreye girdi ve bu olay yaşandı. Serbest bırakılmayı, hakimliğiniz aksi kanaatte ise adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ediyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’da Cumhuriyet Savcısı’na Yapılan Fiziksel Saldırı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin