1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Başıboş Köpek Saldırısı: Ayhan Özçelik Hayatını Kaybetti

İstanbul’da Başıboş Köpek Saldırısı: Ayhan Özçelik Hayatını Kaybetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başıboş Köpek Sorunu İstanbul’da Can Aldı

Başıboş Köpek Sorunu İstanbul'da Can Aldı

Haber Merkezi – Başıboş köpek sorunu, son günlerde birçok insanın canını yakmaya devam ediyor. Özellikle çocukların sokaklarda rahatça oynamalarının önüne geçen, yetişkinlerin ise huzur içinde işlerine gidememelerine yol açan bu durum, giderek daha da kötü bir hal alıyor. Geçtiğimiz akşam, İstanbul’un Fatih ilçesinde meydana gelen olay, başıboş köpeklerin tehlikesini bir kez daha gözler önüne serdi.

Sokak Köpeklerinin Saldırısına Uğradı

Korkunç olay, İstanbul’un Fatih ilçesi Sümbül Efendi Mahallesi’nde saat 04.40 sıralarında gerçekleşti. Ayhan Özçelik (40), boş bir arazide yürüyüş yaparken çok sayıda sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Özçelik’in durumunu gören belediye çalışanları, hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Boyun ve vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaralanan Özçelik, kaldırıldığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İstanbul'da Başıboş Köpek Saldırısı: Ayhan Özçelik Hayatını Kaybetti

Korkunç Şekilde Can Verdi

Özçelik’in cenazesi, hastanede yapılan işlemlerin ardından Bahçelievler’deki Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Burada gerçekleştirilen işlemlerin ardından, cenaze ailesi tarafından teslim alındı. Ayhan Özçelik’in ağabeyi Burhan Özçelik, polise verdiği ifadede kardeşinin zihinsel engelli olduğunu, Silivrikapı Mahallesi’nde yaşayan kız kardeşini ara sıra ziyaret ettiğini, olayın muhtemelen eve dönerken gerçekleştiğini belirtti.

5-6 Tane Köpeğin Saldırısına Uğradı: Boğazı ve Kafası Parçalanıyor

Adli Tıp Kurumu’ndan cenazeyi teslim alan Burhan Özçelik, şunları aktardı: “Kardeşim, dün sabah saat 5-6 civarında Silivrikapı’ya gitmişti. Orada akrabalarımız var; kız kardeşlerim hepsi oradalar. Büyük ihtimalle akşam orada kalmış. Akli dengesi bazen yerinde olmuyordu. Oradan geçerken 5-6 tane köpeğin saldırısına uğramış. Boğazı ve kafası parçalanmış; vücudunda elbise bile kalmamış. Yaklaşık bir ay önce amca çocuklarına da aynı köpekler saldırmıştı. O olaydan iki hafta sonra başka bir kıza da saldırdılar. Yani, birden fazla olay aynı yerde ve aynı köpekler tarafından gerçekleşiyor. Gece saat 5 civarında çöpçüler oradan geçerken yüksek sesler duymuşlar. Sesin geldiği yere gittiklerinde, köpekler onlara da saldırmış; yaklaşamamışlar. İnşaat alanından aldıkları sopalarla köpekleri kovalayarak ambulansı çağırmışlar.

İstanbul'da Başıboş Köpek Saldırısı: Ayhan Özçelik Hayatını Kaybetti

“Köpeklerin Patileri Kardeşimin Üstündeymiş, Başında Bekliyorlarmış”

Olay yerine giden çöpçüler, tanıdık oldukları için kardeşimin fotoğrafını çekip amca çocuklarına göndermişler. Onlar da bize iletmiş. Fotoğrafı görünce hemen hastaneye gittik. Zaten saat 2-3 gibi vefat ettiğini öğrendik. Köpeklerin patileri kardeşimin üstündeymiş, orada başında bekliyorlarmış. Çöpçüler kardeşime yardım etmeye çalışırken, köpekler onlara da saldırmış. Eğer çöpçüler olmasaydı, sabaha kadar kardeşimi yiyeceklerdi ve o sırada kardeşim hala hayattaydı. Çöpçülerin çektiği videoda, ağzı hala kıpırdıyor.”

İstanbul'da Başıboş Köpek Saldırısı: Ayhan Özçelik Hayatını Kaybetti

Son Görüntüsü Güvenlik Kamerasına Yansıdı

Öte yandan, köpeklerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ayhan Özçelik’in son görüntüleri güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Yaşanan trajik olaydan sonra, Esenler’de yaşayan Özçelik’in cenazesi, yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alındı.

İstanbul'da Başıboş Köpek Saldırısı: Ayhan Özçelik Hayatını Kaybetti

Toprağa Verildi…

Özçelik için Sultangazi Yayla Mezarlığı’nda bir cenaze töreni düzenlendi. Törene, Özçelik’in ailesi ve çok sayıda seveni katıldı. Özçelik’in cansız bedeni, yakınlarından helallik alınmasının ardından toprağa verildi. Mezarlıkta taziyeleri kabul eden ağabey Burhan Özçelik, yaptığı açıklamada, iki anneden 14 kardeş olduklarını, anne ve babasının hayatta olmadığını, saldırıda hayatını kaybeden zihinsel engelli kardeşi Ayhan Özçelik’e kendilerinin baktığını söyledi.

İstanbul'da Başıboş Köpek Saldırısı: Ayhan Özçelik Hayatını Kaybetti

“Suç Duyurusunda Bulunacağız”

Ayhan Özçelik’in, olayın yaşandığı gün kız kardeşini ziyarete gittiğini anlatan Özçelik, “Gece 03.00-04.00 civarında oradan geçerken 5-6 köpeğin saldırısına uğramış. 05.30 civarında oradan bir motorlu araç geçerken görmüş. Köpekler buna saldırdığı için o da kaçmış. İleride bir çöp arabası varmış. Çöpçüler gelince bakmışlar ki 5-6 köpek üstünde. Köpekler çöpçülere de saldırınca, onlar da sopaları alıp köpeklerin üstüne yürümüşler. Çöpçüler geldiğinde, köpeklerin patileri rahmetlinin üzerindeymiş. Çöpçüler o dakika oraya gelmese, demek ki sabaha kadar bütün etini yiyeceklerdi.” dedi.

İstanbul'da Başıboş Köpek Saldırısı: Ayhan Özçelik Hayatını Kaybetti

“Kardeşimi Parça Parça Yapmış Köpekler”

Köpeklerin daha önce de akrabalarına saldırdığını vurgulayan Özçelik, şöyle konuştu: “Aynı köpekler aynı yerde saldırdı. Belediyeye ilettiler, ‘tamam, halledeceğiz’ dediler. Taziyemiz kalksın, bundan dolayı suç duyurusunda bulunacağız. Biz köpeklere, hayvanlara karşı değiliz ama illa insanların ölmesi mi lazım? Bugün benim kardeşim, yarın başka birinin çocuğu, başka birinin kardeşi de ölebilir. Bazı insanlar sosyal medyada ‘bilerek yapıyorlar, abartıyorlar’ diyorlar. Gelselerdi, görselerdi cenazeyi, insanları. Bu kadar olur mu ya? Hayvanlara karşı değiliz; devlet alsın hayvanları, barınak yapsın, orada ömür boyu beslesin. Yazık günah, şimdi çocuklarımızı dışarı bırakamıyoruz. Her sokakta, her mahallede on tane köpek var. Bununla ilgili yasal süreç başlatacağız, ne gerekiyorsa yapacağız. Başka canlar yanmasın. Yazık günah, kardeşimi parça parça yapmış köpekler, ne hakları var?”

“Hayvanseverlerin Gözünde Bizim Çocuklarımız mı Değersiz?”

Abla Aycan Özçelik, yaşadığı acının dindirilemeyeceğini belirterek, yetkililerin gerekeni yapmasını beklediklerini söyledi. Kardeşinin engelli olduğunu hatırlatan Özçelik, “O çocuk özürlüydü, engelli bir çocuktu. Bizim çocuklarımız sokağa gitmesinler mi, gezmesinler mi? Bu hayvanlar bizim çocuklarımızdan daha mı değerliler? Bu hayvanseverlerin gözünde bizim çocuklarımız mı değersiz? Ne olursa olsun bir şeyler yapın, ne gerekiyorsa onu yapın. Bizim acımızı dindirin. Bir şeyler yapsınlar, artık bunu istiyoruz. Çocuklar sokağa insinler, insanlar rahatça gezebilsinler. Kardeşimiz paramparça ettiler; insanın kanını emmişler. Kim oradan geçiyorsa kesiyor, parçalıyor, atıyorlar oraya. Müdahale etsinler, bir şeyler yapsınlar, canımızı yakmasınlar artık.”

İstanbul'da Başıboş Köpek Saldırısı: Ayhan Özçelik Hayatını Kaybetti

“Bugün Yarın Okullar Açılacak, Çocuklar Okula Gidecek”

Ayhan Özçelik’in amcasının oğlu Yusuf Özçelik, belediye çalışanlarının gönderdiği fotoğrafla olaydan ilk kendisinin haberdar olduğunu anlattı. Haberi alıp hastaneye koştuğunu ve doktorlardan bilgi aldığını dile getiren Özçelik, maktulün boğazının parçalandığını, vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar bulunduğunu vurguladı. Başıboş köpeklerden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Özçelik, “Sadece bizim şikayetimiz değil, orada yaşayan insanların da şikayeti var. Bu bizim başımıza gelen bir olay; tabii ki başkasının başına da gelmesin, bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın. Bugün yarın okullar açılacak, çocuklar okula gidecek. Servis kullanmayan insanlar var. Bunun çözülmesi lazım, devletimizden beklediğimiz bu. Kimsenin de bunun önüne geçmemesi lazım.” diye konuştu.

İstanbul'da Başıboş Köpek Saldırısı: Ayhan Özçelik Hayatını Kaybetti

“Bu Çocuk Bugün İki Köpek Öldürseydi Dünyayı Başlarına Yıkarlardı”

Başıboş hayvanların toplatılmasına karşı duran hayvanseverlere tepki gösteren Özçelik, “Bugün cenazemiz oldu, burada bir tanesi bile gelmedi. Kimse bize bir şey sormadı, nasıl oldu diye. Tepkimiz hayvanseverlere. Bu çocuk bugün iki köpek öldürseydi, dünyayı başlarına yıkarlardı, ülkenin altını üstüne getireceklerdi. Gerçek bu. Bu çocuk bugün öldürüldü, bir tanesi bile ‘Başınız sağ olsun, keşke öyle olmasaydı.’ demedi. Bize baş sağlığı dileyebilirlerdi.” ifadelerini kullandı.

İstanbul'da Başıboş Köpek Saldırısı: Ayhan Özçelik Hayatını Kaybetti

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’da Başıboş Köpek Saldırısı: Ayhan Özçelik Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin