1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul Taksilerinde Yeni Tarife Düzenlemeleri

İstanbul Taksilerinde Yeni Tarife Düzenlemeleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen UKOME toplantısında önemli bir karar alarak taksi tarifelerini güncelledi. Yeni tarifelere göre, taksilerin açılış ücreti 30 lira, kısa mesafe ücreti 100 lira ve kilometre başına taksi mesafe ücreti ise 20 lira olarak belirlendi. Bu yeni tarifeler, 29 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Taksimetrelerini güncellemek isteyen taksi şoförleri, Bağcılar’daki güncelleme merkezine akın etti. Firma yetkilileri, yoğun bir talep beklediklerini ve işlemlerin hızlı bir şekilde tamamlanacağını belirtti.

“Çok sıra beklemedim”

Taksici Ogün Açıkalın, “Taksimetreyi ayarlatmaya geldim. Çok sıra beklemedim, işlem sadece 5 dakika sürdü. Geçmiş yıllarda uzun süre beklediğimiz oluyordu. Şu anda her şey oldukça hızlı ilerliyor. Ekonomik şartlara göre değerlendirirsek, aslında bu tarifeler oldukça uygun. Eğer bu işi düzgün yaparsanız, kazanç elde edebilirsiniz.” şeklinde konuştu.

“Yüzde 13 zam hiç olmamış gibi”

Taksimetresini güncellemeye gelen Yasin Ertürk ise, “Buraya gelince hemen yardımcı oldular, 3-4 dakika içinde işlemimizi tamamladık. İçeride manuel olarak güncelleme yapıyorlar. Bizim için bu süreç oldukça pratik. Ancak yapılan zam, şu anki ekonomik koşullarda yetersiz kalıyor. İndi-bindi ücreti 90 liradan 100 liraya çıkarıldı ama enflasyon dikkate alındığında bu, 140-150 lira seviyelerinde olmalıydı.” dedi.

“Yoğunluk bekliyoruz”

Taksimetre güncellemesi yapan görevli Evren Keskin, “Taksici arkadaşlarımız buraya gelerek sıralarını yazdırıyorlar. Herkes sırasına göre işlem yapıyor. Taksimetreleri söküp getiriyorlar ve biz de bilgisayarı bağlayarak, UKOME’nin belirlediği yeni tarifeyi taksimetreye yüklüyoruz. Her taksi için bu işlem ortalama 20 dakika sürüyor. Bugün ve yarın yoğun bir talep bekliyoruz çünkü taksiciler iş nedeniyle gelemiyor. Ancak biz bugünden itibaren Pazartesi gece saat 24.00’e kadar açık olacağız.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Taksilerinde Yeni Tarife Düzenlemeleri

Keskin, “Yeni tarifeye geçiş işlemleri yarın gece saat 24.00 itibariyle başlayacak. İşlemler dün akşam saat 17.00 itibarıyla başlamıştı. İstanbul genelinde biri internet üzerinden olmak üzere toplam 5 güncelleme noktası mevcut. Bunlardan 4’ü Avrupa Yakası’nda, biri ise Anadolu Yakası’nda hizmet veriyor.” şeklinde bilgi verdi.

İstanbul Taksilerinde Yeni Tarife Düzenlemeleri

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul Taksilerinde Yeni Tarife Düzenlemeleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin