1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul İçin Sağanak Yağış Uyarısı

İstanbul İçin Sağanak Yağış Uyarısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’a Yağış Uyarısı

İstanbul'a Yağış Uyarısı

Haber Merkezi İstanbul, uzun bir sürenin ardından yağışlı havaya kavuşuyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD, yarın İstanbul genelinde beklenen sağanak yağışlar için önemli uyarılarda bulundu.

Sağanak Yağış Saatleri

Özellikle sabah ve öğle saatlerinde etkisini göstermesi beklenen bu yağışların, günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

Yerel Sağanak ve Gök Gürültüsü

Yapılan açıklamalara göre, yarın sabah saatlerinden öğle saatlerine kadar İstanbul’un kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağış miktarının 15-30 kg/m² arasında olması öngörülüyor.

İstanbul İçin Sağanak Yağış Uyarısı

Önemli Uyarılar

Meteoroloji ve AFAD, İstanbul için yaptıkları açıklamada sel ve su baskınları konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Yarın sabah ve öğle saatleri arasında İstanbul’un kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresi başta olmak üzere yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden,
  • Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

İstanbul Valiliği’nden Sağanak Uyarısı

AFAD’ın ardından, İstanbul Valiliği de resmi sosyal medya hesapları üzerinden sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar konusunda bir uyarı yaptı. 27 Ağustos Salı günü için yapılan uyarıda, “Meteoroloji’ye göre; yarın sabah saatleri ile öğle saatleri arasında İstanbul’da kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresi başta olmak üzere yerel kuvvetli (15-30 kg/m²) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadesi kullanıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul İçin Sağanak Yağış Uyarısı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin