1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul Boğazı’ndaki Kaçak İnşaat Sorunu ve Çevre Bakanlığı’nın Müdahalesi

İstanbul Boğazı’ndaki Kaçak İnşaat Sorunu ve Çevre Bakanlığı’nın Müdahalesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Boğazı’ndaki Kaçak İnşaat Sorunu

İstanbul Boğazı'ndaki Kaçak İnşaat Sorunu

İstanbul’un en değerli ve göz alıcı bölgelerinden biri olan Boğaz, doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Ancak bu muhteşem manzaranın yanı sıra, kaçak yapı girişimleri de bu bölgede sıkça yaşanmakta. Son günlerde Boğaz’dan geçenlerin gözünden kaçmayan bir inşaat, ormanlık alanda dikkat çekiyor.

Çevre Bakanlığı Harekete Geçti

Üsküdar ilçesi Vaniköy sırtlarında, ormanlık bir alanda devam eden villa inşaatının kaçak olduğu tespit edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetki alanındaki bu bölgede süren kaçak inşaat için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hızla harekete geçti.

İnceleme Başlatıldı

İstanbul İl Müdürlüğü, Vaniköy’deki Boğaziçi Öngörünüm bölgesindeki inşaat faaliyetleri ile ilgili inceleme başlattığını kamuoyuna duyurdu. İl Müdürü Maliki Ejder Batur, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ilgili kurumlara cezai işlem uygulanması amacıyla uyarı yazısı gönderildiğini belirtti.

Uyarı Yazısı Gönderildi

Batur, “Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde izinsiz inşa faaliyetlerinin gerçekleştiği tespit edilmiştir. Bu nedenle, İl Müdürlüğümüzce inceleme başlatılmış olup, söz konusu bölgenin İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahasında olduğunu göz önünde bulundurarak, gerekli cezai işlemlerin ivedilikle yapılması gerektiği konusunda uyarı yazısı ilgili kuruma iletilmiştir.”

Bu durum, İstanbul’un doğal ve tarihi dokusunu koruma çabalarının ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Kaçak yapılarla mücadele, hem çevre hem de şehirleşme açısından büyük bir sorumluluk gerektiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul Boğazı’ndaki Kaçak İnşaat Sorunu ve Çevre Bakanlığı’nın Müdahalesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin