1. Haberler
  2. Spor
  3. İsrail’de Savaş Kabinesi Üyeleri Arasındaki Anlaşmazlık Derinleşiyor

İsrail’de Savaş Kabinesi Üyeleri Arasındaki Anlaşmazlık Derinleşiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’de, Başbakan Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant arasındaki anlaşmazlık giderek büyüyor. Savunma Bakanı Gallant, İsrail ile Hizbullah arasında süregelen gerginliğin ele alındığı İsrail meclisinin Dışişleri ve Savunma Komitesi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle, 7 Ekim’deki olaylardan bu yana Lübnan ile bir savaşın neden henüz başlatılmadığına dair gelen bir soruya yanıt verirken, mevcut durumun farklı koşullar altında olacağını vurguladı.

Netanyahu’nun “Mutlak Zafer” Açıklamalarını Hedef Aldı

Gallant, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Netanyahu’nun Gazze Şeridi’nde “mutlak zafer” hedefi doğrultusunda yaptığı açıklamalara dikkat çekti. Bu bağlamda, “Savaş tamtamları çalan tüm kahramanları ve ‘mutlak zafer’ gibi saçmalıkları duyuyorum” ifadesini kullanarak, Netanyahu’nun bu tutumunu eleştirdi.

Başbakanlıktan Gelen Yanıt

Gallant’ın bu açıklamalarının ardından, İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise durum farklı bir perspektiften ele alındı. Başbakanlık sözcüsü, “Gallant, İsrail karşıtı bir söylem benimsediğinde, bu durum rehine anlaşmasına varma şansını zora sokuyor. Müzakerelere heyet göndermeyi reddeden ve rehine anlaşmasının önündeki tek engel olan Hamas lideri Yahya Sinwar’a karşı bir tutum alması gerekirdi.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Netanyahu’nun, İsrail’in “mutlak zafere” ulaşması gerektiği yönündeki tutumu ise yapılan açıklamada bir kez daha vurgulandı. “Bu, Başbakan Netanyahu ve kabinenin açık direktifidir ve Gallant dahil herkes için bağlayıcıdır.” ifadeleri kullanıldı.

İsrail'de Savaş Kabinesi Üyeleri Arasındaki Anlaşmazlık Derinleşiyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

İsrail'de Savaş Kabinesi Üyeleri Arasındaki Anlaşmazlık Derinleşiyor

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail’de Savaş Kabinesi Üyeleri Arasındaki Anlaşmazlık Derinleşiyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin