1. Haberler
  2. Spor
  3. İspanyol Futbolculara Cebelitarık Sloganı Nedeniyle Ceza

İspanyol Futbolculara Cebelitarık Sloganı Nedeniyle Ceza

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İspanyol Futbolculara Ceza

İspanyol Futbolculara Ceza

Haber Merkezi – Avrupa Futbol Şampiyonası’nı kazanan İspanya Milli Takımı oyuncuları, başkent Madrid’de düzenlenen kutlamalarda “Cebelitarık İspanya’dır” sloganlarını haykırmıştı. Bu sloganı atan futbolcular arasında Rodri ve Alvaro Morata da yer alıyordu. Ancak bu eylem, Cebelitarık Futbol Federasyonu’nun tepkisini çekti ve federasyon, UEFA’ya resmi bir şikayette bulundu.

Federasyon, yaptığı şikayette atılan sloganların “son derece provokatif ve aşağılayıcı” olduğunu belirterek, “Futbolda bu tür davranışlara yer yoktur” ifadesini kullandı. Bu olayın ardından UEFA, “Cebelitarık, İspanya’dır” tezahüratı nedeniyle Rodri ve Alvaro Morata’ya 1 maç ceza verildiğini açıkladı.

İspanyol Futbolculara Cebelitarık Sloganı Nedeniyle Ceza

Örnek Davalar ve İkiyüzlülük Eleştirisi

Öte yandan, UEFA’nın bu ceza kararına giden süreç, sosyal medya kullanıcıları arasında geniş bir tartışma yarattı. Daha önce, 2024 Avrupa Şampiyonası’nda (EURO 2024) Türkiye milli futbolcusu Merih Demiral’a bozkurt işareti yaptığı gerekçesiyle 2 maç men cezası verilmişti. Bu durum, bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından UEFA’nın ikiyüzlülüğü olarak değerlendirildi ve Merih Demiral’ın ceza durumu hatırlatılarak, aynı kriterlerin uygulanmadığı eleştirisi yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İspanyol Futbolculara Cebelitarık Sloganı Nedeniyle Ceza
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin