1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsmail Heniyye’ye Düzenlenen Suikast ve Türkiye’deki Tepkiler

İsmail Heniyye’ye Düzenlenen Suikast ve Türkiye’deki Tepkiler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamas Lideri İsmail Heniyye’ye Düzenlenen Saldırı ve Türkiye’deki Tepkiler

Hamas Lideri İsmail Heniyye'ye Düzenlenen Saldırı ve Türkiye'deki Tepkiler

Hamas lideri İsmail Heniyye, İran’ın başkenti Tahran’daki otelinde uğradığı füze saldırısı ile gündeme geldi. Heniyye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın göreve başlayacağı tören için Tahran’da bulunuyordu. Heniyye’nin şehit edilmesi konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmasa da, bu saldırının arkasında İsrail’in olduğu iddiaları öne çıkıyor. Heniyye’nin hayatını kaybetmesinin ardından birçok İslam ülkesinde gıyabi cenaze namazları kılındı ve çeşitli protestolar düzenlendi. Türkiye’de de vatandaşlar, farklı illerde Heniyye’yi anmak için bir araya geldi.

KONYA

Konya’da, gıyabi cenaze namazı kılınmak üzere Mevlana Meydanı’ndaki Sultan Selim Camisi’nde toplandı. Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte, ikindi namazının ardından Heniyye için dua edildi. Vatandaşlar sık sık tekbir getirerek İsrail aleyhine slogan attılar.

İsmail Heniyye'ye Düzenlenen Suikast ve Türkiye'deki Tepkiler

İZMİR

İzmir’de, Konak Meydanı’ndaki Konak Yalı Camiinde, İran’ın Tahran kentinde suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı ve dualar edildi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar’da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, İmaret Camisi’nde ikindi namazı sonrası bir araya gelerek Heniyye için dua etti. Platform adına açıklama yapan Muharrem Coşkun, Heniyye’nin şehadetiyle “sözün bittiği yer”de olduklarını vurguladı. İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu’nun duasının ardından kalabalık dağıldı.

KARAMAN

Karaman’da, Sivil Toplum Platformu öncülüğünde ikindi namazı sonrasında vatandaşlar Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplandı. Burada Heniyye için Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

İsmail Heniyye'ye Düzenlenen Suikast ve Türkiye'deki Tepkiler

ÇANKIRI

Çankırı’da da, İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı.

MUŞ

Muş’ta, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Tahran’daki suikastine tepki olarak gıyabi cenaze namazı kılındı. Muş Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri ve çok sayıda vatandaş, Çağlayan Camisi’nde bir araya geldi.

ŞIRNAK

Şırnak’ta, İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Ulu Cami’de toplanan sivil toplum kuruluşları, ikindi namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldı ve dua etti. TÜGVA İl Temsilcisi Mesut Atille, basın açıklamasını okudu.

İsmail Heniyye'ye Düzenlenen Suikast ve Türkiye'deki Tepkiler

ELAZIĞ

Elazığ’ın Keban ilçesinde, Yusuf Ziya Paşa Camisi’nde Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı. İlçe Müftüsü Murtaza Meşe, Heniyye ve hayatını kaybeden Filistinliler için dua etti.

İsmail Heniyye'ye Düzenlenen Suikast ve Türkiye'deki Tepkiler

VAN

Van’da, İran’da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı.

ARDAHAN

Ardahan Merkez Camisi’nde, ikindi namazının ardından vatandaşlar bir araya gelerek Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için dua etti. İl Müftülüğü, cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılınacağı bilgisini paylaştı.

İsmail Heniyye'ye Düzenlenen Suikast ve Türkiye'deki Tepkiler

AĞRI

Ağrı’da, Merkez Camisi’nde ikindi namazı öncesinde Heniyye için sela okundu. Namaz sonrasında Kudüs Platformu, caminin önünde basın açıklaması yaptı. Platform adına basın açıklamasını okuyan Arif Yılmaz, Heniyye’nin “şehitler kervanına” katıldığını ifade etti ve İsrail’in Filistin ve Gazze’deki katliamlarını sürdürdüğünü belirtti.

İsmail Heniyye'ye Düzenlenen Suikast ve Türkiye'deki Tepkiler

ERZİNCAN

Erzincan’da, Cami Kebir Camisi’nde ikindi namazı sonrası bir araya gelen Erzincan Filistin Dayanışma Platformu üyeleri, suikastı lanetledi. Platform adına açıklama yapan TÜGVA İl Temsilcisi Ali Ersu, “Filistin halkının cesur lideri İsmail Heniyye, katil İsrail’in düzenlediği hain bir suikast sonucu şehit olmuştur” dedi.

İsmail Heniyye'ye Düzenlenen Suikast ve Türkiye'deki Tepkiler

IĞDIR

Iğdır’daki camilerde, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için sela okundu. İkindi namazı öncesi Ulu Cami’de toplanan vatandaşlar, Heniyye için Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti.

KARS

Kars’ta, Hamas lideri Heniyye için Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Sultan Alparslan Camisi önünde toplanan STK temsilcileri, ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile bir araya gelerek saldırıyı kınadı. AK Parti Kars Milletvekili Adem Çakın da etkinliğe katıldı.

ANTALYA

Antalya’da, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğramasına tepki olarak gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından dualar edildi.

İsmail Heniyye'ye Düzenlenen Suikast ve Türkiye'deki Tepkiler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsmail Heniyye’ye Düzenlenen Suikast ve Türkiye’deki Tepkiler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin