Işıklı diş beyazlatma ürünleri işe yarıyor mu?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Işıklı diş beyazlatma ürünleri işe yarıyor mu?

Diş macunlarını altıya ayırabiliriz;
Klasik içerikteki diş macunları,
Florür içeren hassasiyet giderici diş macunları,
Beyazlatma özelliği olan diş macunları,
Sigara içenler için daha aşındırıcı diş macunları,
Bitkisel içerikliler ve çocuk diş macunları.
Diş macununun içinde bulunan maddeler birkaç değişiklik gösterse de temelinde yüzde 80 aynı içeriktedir.

Koruyucu florürlü diş macunları

Sodyum florür bilindiği gibi hem çürüğe karşı dişi güçlendirir hem de mine tamiri yani dişin minesinde çatlaklar ya da aside bağlı mikro abrazyonlar olduysa bu konuda destek verir

Fırçalama daha önemli

Çoğunlukla jel kıvamında veya pütürsüz macunların tercih edilmesi önerilmektedir. Diş macunu içerisindeki pütürler abrazyona sebep olurlar. Bizim için çok kıymetli olan diş minelerinin çizilmemesi için jel kıvamındaki diş macunları idealdir.

Sigara içenlere önerilen diş macunlarında aşındırıcı özellikler bulunmaktadır. Bu tür macunlar, diğer diş macunlarına kıyasla daha pütürlüdür. Aşındırıcı özelliklerinin lekeleri yok etmesi beklenir. Ancak diş macunu mine veya lekeyi ayırt edemez. Bu nedenle lekelerden kurtulmak isterken dişlerinize zarar verebilirsiniz.

Işıklı beyazlatma ürünleri işe yarıyor mu?

Diş macununun içinde karbonit peroksit yani peroksit içerik varsa macun dişleri beyazlatacaktır. Ancak bunun dışında marketlerde satılan diş macunlarının içinde boyayıcı beyaz bir tabaka bırakan diş macunları da bulunmaktadır. Kişi bunu diş beyazlatma olarak algılayabilir.

Fırçalamadan sonra dişin üzerinde beyaz bir tabaka oluşur ama beyazlık birkaç saat sonra yediği içtiği şeylere bağlı olarak yeniden gider. Dolayısıyla kendi beyazlığını korumak amaçlı düzenli fırçalama gereklidir. Diş beyazlatma işlemi için ise mutlaka hekime başvurulması gerekmektedir.

Işıklı beyazlatma ürünleri içerisinde doğru miktarda diş beyazlatıcı madde bulundurduğunda etkili olacaktır. Bu ürünler etkili ve düzgün kullanılmak isteniyorsa bir hafta on gün kadar süren işlem sürecinde çay, kahve gibi yiyecek içeceklerden uzak durulması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Işıklı diş beyazlatma ürünleri işe yarıyor mu?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin