1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İş Gücüne Katılımı Artırma Projeleri ve İşgücü Uyum Programı

İş Gücüne Katılımı Artırma Projeleri ve İşgücü Uyum Programı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İş Gücüne Katılımı Artırma Projeleri

İş Gücüne Katılımı Artırma Projeleri

Türkiye’de Engelliler, gençler, kadınlar, eski hükümlüler ve uzun süre işsiz kalmış bireylerin iş gücüne katılımını ve istihdamını artırmak amacıyla çeşitli projeler yürütülmektedir. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), özel politika gerektiren gruplar için işsizlerin istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazanmalarını sağlamak amacıyla İşgücü Uyum Programı (İUP) hazırlamıştır.

MEB İle İş Birliği

İŞKUR’un kamu kurumlarıyla gerçekleştirdiği iş birliğinin ilk adımı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile atılmıştır. Bu iş birliği sayesinde, katılımcıların mesleki becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak kapsamlı bir eğitim programı sunulacaktır.

81 İlde Uygulanacak

Bakanlık ile yapılan iş birliği neticesinde, Türkiye genelinde 81 ilde toplamda 120 bin kontenjanla açılan ilk İUP’a başvurular kabul edilmeye başlanmıştır. Bu geniş çaplı uygulama, daha fazla kişinin iş hayatına katılmasını hedeflemektedir.

Başvuru Noktaları

İlgilenen bireyler, söz konusu programlara başvurmak için şu kanalları kullanabilirler:

  • İŞKUR e-şube
  • Alo 170
  • Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri
  • İŞKUR Hizmet Merkezleri

MEB ile yürütülecek bu programa başvurular için son tarih 8 Eylül olarak belirlenmiştir.

IUP Detayları

İUP’lara başvurabilmek için 18 yaşını doldurmuş, İŞKUR’a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir ay içerisinde sigortalı çalışmamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gerekmektedir. Programlar, yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süreyle uygulanacaktır. Eğitimlerin ilk 4 haftası yoğunlaştırılmış olarak haftada 37,5 saat (5 gün), diğer haftalarda ise haftada 22,5 saat (3 gün) şeklinde planlanmıştır.

İUP katılımcılarına aylık ortalama 8 bin lira ödeme yapılacak ve bu kişilerin kısa vadeli sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Ayrıca, katılımcıların program süresince başka yerlerde çalışmasına engel bir durum bulunmamaktadır. Her bir katılımcı, programdan azami 140 fiili gün faydalanabilir.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İş Gücüne Katılımı Artırma Projeleri ve İşgücü Uyum Programı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin