İranlı akademisyen Akhavan Cebelitarık’ı geçti: Kulaçlar Mahsa için

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GÖKHAN KARAKAŞ/İSTANBUL- Dünyanın her yerinden yükselen protestolara İstanbul’da yaşayan akademisyen İranlı Prof. Dr. Raha Akhavan’dan da destek geldi. Dünyanın en zor deniz geçişleri olarak kabul edilen Okyanusun Yedilisi’nin ikinci parkurunu tamamlayan Akhavan, 24 Eylül’de Cebelitarık Boğazı’nı yüzerek geçti. Bu başarıyı gösteren ilk İranlı kadın olan Akhavan, İran bayrağı ve İran yayraklı bonesiyle “İran halkının şerefine adıyorum” yazılı pankart açtı. Akhavan, Avrupa kıtasının en güneyindeki Tarifa’den girdiği denizde 5 saat 46 dakika kulaç atarak 16 km geçerek Afrika kıtasındaki Fas-Tingitana kıyılarına ulaştı. Tahran’da büyüdüğü için Mahsa’nın gittiği metro istasyonunda çok bulunduğunu, götürüldüğü karakola gittiğini ve okulu Tahran Şerif Teknik Üniversitesi’nin büyük protostolara sahne olduğunu belirten Akhavan, şunları dedi:

‘Onun gibiydim’

“Mahsa hiç aklımdan çıkmıyor. Bende onun gibi yürüyordum o yollarda. Öldürdüler suçlarını kabul etmiyorlar hatta yalan söylüyorlar. Sonrasındaki protestolarda onlarca genç kadın ya da erkek öldü. Kendimce ülkemde yaşanan insanlık dışı olaylara tepki gösterirken, ay kadar güzel Mahsa’nın unutulmamasını amaçladım.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İranlı akademisyen Akhavan Cebelitarık’ı geçti: Kulaçlar Mahsa için

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin