1. Haberler
  2. Gündem
  3. İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan İsmail Haniye Suikastı Açıklaması

İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan İsmail Haniye Suikastı Açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan Haniye Suikastı Açıklaması

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan Haniye Suikastı Açıklaması

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin başkent Tahran’da bir suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bir bildiri yayınladı. Bu bildiride, “Hamas Siyasi Bürosunun saygın başkanı İsmail Haniye ve onun cesur korumalarından biri, korkak ve cani Siyonist rejim (İsrail) tarafından Tahran’da şehit edildi” ifadelerine yer verildi.

“Sert ve Acı Dolu Karşılık Verilecek”

Bildiride, söz konusu suikasta karşı etkili bir yanıt verileceği vurgulandı. “Şüphesiz, İsrail rejiminin bu suçuna, İran ve direniş cephesi, sert ve acı dolu bir karşılık verecektir. Bu suç, katil ve terörist İsrail rejiminin Gazze’de 9 ay süren ve on binlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesine yol açan savaşta yaşadığı utanç verici başarısızlıkları örtbas etmek için her türlü eylemde bulunmaktan çekinmediğini göstermektedir” denildi.

Hamas Lideri Haniye’ye Yönelik Suikast

İsmail Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak için Tahran’da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz sabahı yaptığı açıklamada, Haniye’nin kaldığı konuta saldırı düzenlendiğini duyurdu. Hem İran hem de Hamas hareketi, bu suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrailli yetkililerin olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındığı bildirildi.

İsmail Haniye, 6 Mayıs 2017 tarihinde Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal’in yerine Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı olarak atanmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan İsmail Haniye Suikastı Açıklaması
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin