1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. iPhone’larda SAR Değerini Öğrenmenin Yolları

iPhone’larda SAR Değerini Öğrenmenin Yolları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber Merkezi

Haber Merkezi

Son yıllarda akıllı telefon teknolojileri hızla gelişse de, bu cihazların hayatımıza getirdiği bazı olumsuz etkiler de göz ardı edilemez. Özellikle cep telefonlarının yaydığı radyasyon miktarını belirlemek için kullanılan Specific Absorption Rate (SAR) terimi oldukça önemlidir. SAR, telefonların yaydığı radyasyon miktarını ölçen bir değer olarak tanımlanabilir.

SAR DEĞERİ KAÇ OLMALI?

SAR değerleri, bir akıllı telefonun en yüksek radyasyon seviyesini yayması için en kötü senaryoyu göz önünde bulundurarak ölçülmektedir. Bu ölçüm sonucunda elde edilen SAR değeri, söz konusu cihazın yayabileceği maksimum radyasyon seviyesini gösterir. Amerika Birleşik Devletleri’nde, telefonların SAR değeri 1.6 W/Kg, Avrupa’da ise maksimum SAR sınırı 2 W/Kg olarak belirlenmiştir. Bu değerlerin üzerinde bulunan SAR değerlerinin, insan sağlığına zarar verebileceği ifade edilmektedir.

iPHONE’LARDA SAR DEĞERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

iPhone’unuzun SAR değerini öğrenmek oldukça kolay bir işlemdir. İşte bu işlemi gerçekleştirmenin 5 farklı yolu:

  • 1. RESMİ BAĞLANTIDAN SAR DEĞERİNİ ÖĞRENİN
  • 2. KUTUDAN SAR DEĞERİNİ ÖĞRENİN

    Çoğu kişi, gerektiğinde garanti kapsamından yararlanmak veya yeniden satış amacıyla iPhone kutularını yanlarında bulundurmayı tercih eder. Eğer iPhone kutunuz varsa, kutuyu ters çevirerek arkasındaki SAR değerini kolayca görebilirsiniz.

  • 3. KULLANIM KILAVUZUNU KONTROL EDİN

    iPhone’unuz hakkında daha fazla bilgi edinmek için kutunun içindeki kılavuzu veya belgeleri de kontrol edebilirsiniz. Ancak bu işlem, kutuyu çevirmekten biraz daha fazlasını gerektirebilir.

    iPhone'larda SAR Değerini Öğrenmenin Yolları

  • 4. SAR DEĞERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN KOD KULLANIN

    Telefon uygulamasını açın ve *#07# yazıp arama tuşuna basın. RF’ye Maruz Kalma seçeneğini seçin ve sayfanın alt kısmındaki SAR değeri bağlantısına dokunarak, yeni sayfada aşağı kaydırarak iPhone’unuzun SAR değerini görebilirsiniz.

    iPhone'larda SAR Değerini Öğrenmenin Yolları

  • 5. iPHONE AYARLARINI KONTROL EDİN

    Ayarlar menüsünü açın, Genel’e dokunun ve Yasal ve Mevzuat seçeneğini seçin. RF’ye Maruz Kalma seçeneğine dokunarak, sayfanın altındaki bağlantıya tıklayarak iPhone’unuzun SAR değerini bulabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
iPhone’larda SAR Değerini Öğrenmenin Yolları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin