1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. iPhone almak isteyenler için en iyi ülke ‘İspanya’ oldu

iPhone almak isteyenler için en iyi ülke ‘İspanya’ oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akıllı telefon fiyatları her geçen gün artarken, milyonlarca kişi giriş ve orta segment telefonları tercih etmek zorunda kalıyor. Daha önce iPhone’ların ve iPad’lerin farklı ülkelerde farklı fiyatlara satıldığını öğrenmiştik.

Gerek kur farkı gerek ihracat politikaları sebebiyle ülkelerin iPhone kararlarında değişiklikler olabiliyor. İspanya da yeni aldığı bir karar ile ülkede ürünlerini satan üreticilerin tüm ürünleri için üç yıl garanti vermelerini zorunlu kılan bir yasayı kısa süre önce kabul etti.

İSPANYA DİĞER AKILLI TELEFONLAR VE CİHAZLAR İÇİN BU KARARI UYGULAYACAK

Avrupa Birliği vatandaşlarının bir iPhone satın aldıklarında aldıkları iki yıllık garanti süresinden bir yıl ve Apple’ın ABD ve Birleşik Krallık’ta sunduğu bir yıllık sınırlı garantiden iki yıl daha uzundur. Üstelik yeni yasa tasarısı, şirketleri 10 yıl boyunca yedek parça depolamaya zorluyor ki bu da mevcut 5 yıllık asgari sürenin iki katı oluyor.

Mevzubahis olan yasa yalnızca iPhone için değil tüm ürünler için geçerlidir. Bunun akabinde iPhone vurgusunun yapılması aslında akıllı telefon pazarında çok yüksek rakamlara satılmasında ve garanti süresinin uzatılmasının öneminde yattığı söylenebilir.

Pek çok kullanıcı genellikle aldığı bir telefonu uzun yıllar kullanıyor. Garanti süresinin bittikten sonra telefonlara herhangi bir şey olduğunda kullanıcının bu masrafı cebinden karşılaması ise çok tercih edilebilir bir durum değil. Haliyle garanti süresinin artması oldukça önemli.

Öte yandan yasa bir ürünün dayanıklılığının objektif bir şekilde ölçülmesi de dahil olmak üzere, kullanışlı olabilecek diğer hükümleri de içeriyor . Bir ürün satın alma sırasında kararlaştırılan dayanıklılık durumlarını karşılamıyorsa, müşteri ürününün onarılmasını veya değiştirilmesini talep edebilir.

Yeni yasa sayesinde ürünlerin kalitesinde bir değişim de bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
iPhone almak isteyenler için en iyi ülke ‘İspanya’ oldu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin