1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. iPhone 16 Serisi İçin Samsung ile Yeni İşbirliği

iPhone 16 Serisi İçin Samsung ile Yeni İşbirliği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

iPhone 16 Serisi Hakkında Yeni Gelişmeler

iPhone 16 Serisi Hakkında Yeni Gelişmeler

Apple, Eylül 2024’te iPhone 16, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerini tanıtarak piyasaya sürmeyi planlıyor. Son gelen bilgiler, Apple’ın bu yılın sonlarına doğru çıkacak olan iPhone 16 için Samsung’un gelişmiş kamera sensörlerini test ettiğini gösteriyor. Ayrıca, şirketin 2026 yılında piyasaya sürmeyi hedeflediği iPhone 18 serisinde de Samsung’u tercih edeceği iddiaları gündemde. Bu durum, Apple ile Samsung arasındaki ortaklığın henüz kesinleşmiş bir tarih içermediğini ortaya koyuyor.

iPhone 16’da Sony’nin Gücü

Yeni sızıntılara göre, uzun yıllardır iPhone modellerine kamera sensörü tedarik eden Sony, iPhone 16 serisinde de ana tedarikçi olmaya devam edecek. Ancak, Apple yavaş yavaş Sony’nin yanı sıra Samsung’u da kamera tedarikçisi olarak eklemeyi planlıyor. İlk aşamada, standart iPhone modellerine 48MP çözünürlüğünde 1/2.6 inç boyutunda sensör tedarik etmesi beklenen Samsung, Sony’nin sağladığı kameraların fotoğraf kalitesine ulaşmak zorunda kalacak. OLED ekran teknolojilerinin ardından, Samsung’un iPhone kamera sensörlerine de dahil olması, Apple’ın iş süreçlerini önemli ölçüde kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Apple’ın Samsung’a Yönelmesinin Nedenleri

Geçmişte Apple, telefonlarında yalnızca Sony’nin kamera sensörlerini kullanıyordu. Ancak, güvenilirlik ve yenilikçi teknolojiler arayışı sonucunda Samsung’a yönelme kararı aldı. Geçtiğimiz yıl, Apple için üretim yapan Sony, kamera sensörlerini zamanında ve yeterli miktarda teslim edememişti. Eğer Samsung, devam eden kalite testlerini başarıyla geçerse, ilk kez iPhone’larda Samsung görüntü sensörlerinin kullanılması söz konusu olacak. Bu durum, Apple’ın ürünlerinde çeşitlilik sağlaması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
iPhone 16 Serisi İçin Samsung ile Yeni İşbirliği
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin