1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Intel’in İkinci Çeyrek Bilançosu: Zarar ve Hisse Düşüşü

Intel’in İkinci Çeyrek Bilançosu: Zarar ve Hisse Düşüşü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Intel’in İkinci Çeyrek Bilançosu Açıklandı

Intel'in İkinci Çeyrek Bilançosu Açıklandı

Dünyanın önde gelen çip üreticilerinden biri olan Intel, 2023 yılının ikinci çeyrek bilançosunu yayınladı. Şirketin gelirlerinin, geçen yılın aynı dönemine kıyasla bir miktar azalarak 12,8 milyar dolara gerilediği görüldü. Geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde 12,9 milyar dolar gelir elde eden Intel, bu yıl beklenen rakamın altında kaldı. Piyasa analistleri, şirketin gelirinin 12,94 milyar dolar olacağını tahmin ediyordu.

Intel Zarar Bildirdi

Intel, geçen yılın ikinci çeyreğinde 1,5 milyar dolar net kar açıklamışken, bu yıl aynı dönemde 1,6 milyar dolar zarar bildirdi. Bu durum, yatırımcılar arasında endişelere yol açtı ve şirketin mali sağlığına dair soru işaretlerini artırdı.

Hisselerdeki Düşüş

Şirket, 10 milyar dolarlık tasarruf paketini duyururken, 15 binden fazla çalışanının işine son vereceğini açıkladı. Bu karar, Intel’in hisselerinde büyük bir düşüşe neden oldu. Hisse senetleri yaklaşık yüzde 30 oranında değer kaybına uğrayarak, şirketin piyasa değerinin 39 milyar dolar azalmasına sebep oldu. Böylece Intel, 2023 yılının başından bu yana piyasa değerinin yarısını kaybetmiş oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Intel’in İkinci Çeyrek Bilançosu: Zarar ve Hisse Düşüşü
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin