1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Instagram’ın çıplaklık kuralı değişiyor

Instagram’ın çıplaklık kuralı değişiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram, Ağustos ayında Nyome Nicholas-Williams isimli modelin çıplak göğüslerinin önünde kollarını kavuşturduğu fotoğraflar dizisini sildi. Nicholas-Williams, Instagram’ın beyaz ve ince kadınların aynı tipte fotoğraflarına sürekli izin verdiğini söyleyerek tartışma başlattı. Nicholas-Williams, The Guardian’a yaptığı açıklamada “Instagram’da her gün neredeyse çırılçıplak, ince beyaz kadınların milyonlarca resmi her gün bulunabiliyor. Ancak kilolu bir siyahi kadın, vücuduyla barışıklığını sergileyemiyor, öyle mi? Fotoğraflarımın silinmesi beni şoke etti. Susturulmaya çalışıyormuşum gibi hissetim,” dedi. Bunun üzerine başka siyahi büyük beden modeller de kendi fotoğraflarını incelediklerinde Instagram’ın benzer şekilde fotoğrafları sildiğini gördü. Bunun üstüne #WantToSeeNyome (Nyome’u Görmek İstiyorum) etiketi açıldı.

Bir Instagram sözcüsü, aynı gazeteye yaptığı açıklamada platformun fotoğrafları hatayla sildiğini söyledi. “Göğüs çıplaklığıyla ilgili kuralımızın yeterince açık olmadığını bu şekilde gördük, Nyome’un şikayeti de kuralımıza açıklık getirmemizi sağladı.”

Açıklamalara göre göğüslerin şeklinde değişim yaratacak kadar sıkmak halen platformun kurallarına aykırı ve 13 yaşın altındaki kullanıcıları korumak amacıyla bu tip içerikler sansürlenmeye devam edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Instagram’ın çıplaklık kuralı değişiyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin