1. Haberler
  2. Gündem
  3. Instagram’a Erişim Sınırlaması ve Bakan Uraloğlu’nun Açıklamaları

Instagram’a Erişim Sınırlaması ve Bakan Uraloğlu’nun Açıklamaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber Merkezi tarafından bildirildiği üzere, Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) 2 Ağustos’ta Türkiye’de Instagram’a erişim sınırlaması getirdi. BTK, bu kararı internet üzerinden katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle aldığını duyurdu. Instagram dışında TikTok ve YouTube’un da kapatılacağına dair iddialar gündeme gelmiş durumda.

Instagram'a Erişim Sınırlaması ve Bakan Uraloğlu'nun Açıklamaları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın Açıklamaları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’a getirilen erişim engeli ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, başka bir sosyal medya platformuyla ilgili herhangi bir çalışmanın bulunmadığının altını çizdi. Bakan, “Biz gerçekten bir an önce çözelim istiyoruz, yeni bir sosyal medya yasaklanmasıyla ilgili aktif olarak sürdürdüğümüz bir çalışma yok” diyerek durumu net bir şekilde ifade etti.

Instagram'a Erişim Sınırlaması ve Bakan Uraloğlu'nun Açıklamaları

Demokratik Yaklaşım ve Sosyal Medya Platformları

Bakan Uraloğlu, yasakçı bir zihniyetle hareket etmediklerini belirterek, “Bunlar ne yaparsa, nasıl davranırsa biz kapatırız gibi bir yaklaşım içerisinde değiliz. Bakın, burada 60 milyona varan sosyal medya kullanıcısından bahsediyoruz. Benim de neredeyse her platformda hesabım var. Yasakçı ve sansürcü bir zihniyet içerisinde olmaktansa, nasıl daha iyi geliştirebiliriz? Bu yaklaşımdayız. Şunu gözden kaçırmamamız lazım, bizim ülke olarak gösterdiğimiz demokratik yaklaşımı bu sosyal medya platformları göstermiyor.”

Instagram'a Erişim Sınırlaması ve Bakan Uraloğlu'nun Açıklamaları

Yasakçı Zihniyet Olmadan İletişim

Uraloğlu, sosyal medya platformlarının kullanıcı hesaplarını bildirim yapmadan bloke edebildiğini ve bazı paylaşımları tamamen engelleyebildiğini vurguladı. “Sonuçta bunlar özel şirketlerdir, elbette kendilerine ait kuralları ve kaideleri olacaktır; ama yer yer sizin kanunlarınıza aykırı hareket edebiliyorlar. Dolayısıyla biz, sosyal medya platformlarının faaliyetlerini sürdürmeleri yönündeyiz; asla yasakçı bir zihniyet içerisinde değiliz.”

Instagram'a Erişim Sınırlaması ve Bakan Uraloğlu'nun Açıklamaları

Çözüm Odaklı Yaklaşım

Bakan Uraloğlu, Instagram ve diğer sosyal medya platformlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını belirtti. Uraloğlu, “Bizim katalog suçları dediğimiz, toplumumuzun ve ülkemizin hassasiyetleri olan konular var. Sürekli olarak bu konuları bildiriyoruz ve dün tekrar arkadaşlarla bu durumu değerlendirdik. Biz gerçekten bir an önce çözelim istiyoruz, yeni bir sosyal medya yasaklanmasıyla ilgili aktif olarak sürdürdüğümüz bir çalışma yok. Ancak her durumda takip ediyoruz ve denetliyoruz.” dedi.

Instagram'a Erişim Sınırlaması ve Bakan Uraloğlu'nun Açıklamaları

Mahkeme Kararları ve Çocuk Güvenliği

Uraloğlu, Adana’daki Altıncı Sulh Ceza Mahkemesi’nin aldığı bir karar doğrultusunda bir çocuk oyun portalinin engellenmesi için gerekli adımları attıklarını ifade etti. “Böyle bir platformun bu kadar takipçisi olduğu benim gündemime gelmemişti; ama mahkemenin yasaklama gerekçelerine baktığımızda çocuklarımızın nelerle muhatap olduğuna dikkat etmemiz gerekiyor. Bunlar bizim çocuklarımız. Mahkeme kararında sadece uygulama noktasındayız.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Instagram’a Erişim Sınırlaması ve Bakan Uraloğlu’nun Açıklamaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin