1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. IMEI numaralı eşyaların ticaretine düzenleme

IMEI numaralı eşyaların ticaretine düzenleme

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mobil cihazlara ait uluslararası elektronik kimlik bilgisini gösteren numaraya (IMEI) haiz eşyanın ihracatı ve serbest dolaşıma girişi öncesinde, uygunluk kontrolü için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) başvuru yapılacak.

1-

Ticaret Bakanlığının “Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Eşyanın  İhracatı Hakkında Tebliğ”i ile “Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Eşyanın İthalatı Hakkında Tebliğ’i” Resmi Gazete’de yayımlandı.

2-

Tebliğlerle elektronik kimlik bilgisini taşıyan eşyanın ihracatı ve ithalatında BTK tarafından elektronik ortamda gerçekleştirilecek kontrole ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

3-

Buna göre, mobil cihazlara ait uluslararası IMEI numarasını taşıyan eşyanın ihracatı ve serbest dolaşıma girişi öncesinde, bu numaranın uygunluk  kontrolü için Tek Pencere Sistemi üzerinden beyan sahibi tarafından BTK’ye başvurulacak.

4-

BTK tarafından elektronik ortamda gerçekleştirilecek kontrolün olumlu  sonuçlanması halinde, uygunluk yazısı verilecek.

5-

Beyan edilen eşyaya ait IMEI numarası Gümrük Beyan Sistemi’ne girilecek. Beyannamenin tescilinde uygunluk yazısı gümrük idaresince aranacak.

6-

IMEI numarasını haiz eşyanın ihracatında ve serbest dolaşıma girişinde  tebliğe uygun işlemden ihracatçı ve ithalatçı sorumlu olacak. IMEI numarasının  beyan edilmemesi halinde, cep telefonu haricindeki eşyanın IMEI numarası içerip  içermediğine dair gümrük idaresince ayrıca bir araştırma yapılmayacak.

7-

Tebliğler kapsamında verilen uygunluk yazısı, ürün güvenliği ve denetimi mevzuatı ve diğer mevzuat kapsamında alınması gereken izin ve belgelerin  yerine geçmeyecek ve ilgili mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerin yerine  getirilmesine engel teşkil etmeyecek.

8-

Söz konusu tebliğler 20 gün sonra yürürlüğe girecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
IMEI numaralı eşyaların ticaretine düzenleme
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin