1. Haberler
  2. Gündem
  3. İLBANK’ın Modern Şehirler İçin Projeleri ve Deprem Bölgesindeki Çalışmalar

İLBANK’ın Modern Şehirler İçin Projeleri ve Deprem Bölgesindeki Çalışmalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İLBANK’ın Modern Şehirler İçin Projeleri

İLBANK'ın Modern Şehirler İçin Projeleri

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın önemli bir kuruluşu olan İller Bankası Genel Müdürlüğü (İLBANK), Türkiye’nin 81 ilinde modern şehirlerin inşasına yönelik projeler ve hizmetlerle katkı sağlamaktadır. Yurt içi ve yurt dışı kaynakları etkin bir şekilde kullanarak, yerel yönetimlere destek olan İLBANK, kentsel altyapı, üstyapı ve şehircilik alanlarında önemli yatırımları hayata geçiriyor.

İLBANK Genel Müdürü Recep Türk, yatırım bankacılığı sektöründe öncü ve aktif bir konumda olma hedeflerini sürdürdüklerini vurgulayarak, “Bankamız, yılın ilk yarısında sermaye ve aktif büyüklüğü açısından güçlü bir performans sergilemiş, büyüme stratejisinin doğruluğunu ve sürdürülebilirliğini bir kez daha kanıtlamıştır. İşini doğru yöneterek yerel yönetimler için değer üretme yetkinliğini ortaya koyma konusunda kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

İLBANK'ın Modern Şehirler İçin Projeleri ve Deprem Bölgesindeki Çalışmalar

Devam Eden Projeler

2024 yılının ilk 6 ayında Türkiye genelinde, 43 atık su, 57 içme suyu, 67 kentsel hizmetler ve 12 üstyapı işi olmak üzere toplam 179 projenin hayata geçirildiğini belirten Türk, toplamda 26 milyar lira değerindeki 264 projenin yapımının sürdüğünü açıkladı.

Türk, deprem bölgesinde yapılan çalışmalarla ilgili de şu bilgileri paylaştı: “Afetin ilk anlarından itibaren İLBANK, bu büyük dayanışmanın bir parçası oldu. Bundan sonra da bölgenin normalleşme sürecinde vatandaşlarımızla birlikte olmaya devam edeceğiz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un koordinesinde, yalnızca mali yardımlarla değil, aynı zamanda hayatı yeniden normalleştirmeye yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz.”

Deprem bölgesinde, yılın ilk 6 ayında 13 atık su, 10 içme suyu ve 1 üstyapı projesi olmak üzere toplam 1,6 milyar lira tutarında 24 projenin tamamlandığını dile getiren Türk, şöyle devam etti:

İLBANK'ın Modern Şehirler İçin Projeleri ve Deprem Bölgesindeki Çalışmalar

  • Depremden önce uygulamaya geçirilen uluslararası finans paketleri çerçevesinde, 2024 yılı içerisinde deprem bölgesinde 45 milyon euro büyüklüğünde 17 iş tamamlanmıştır.
  • 398 milyon euro büyüklüğünde 25 projemiz ise halen devam etmektedir.
  • Yerel yönetimlere hibe olarak kullandırılacak olan uluslararası deprem finansmanı ile toplamda 1,8 milyar euro büyüklüğünde 114 projemiz için çalışmalarımız sürmektedir.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İLBANK’ın Modern Şehirler İçin Projeleri ve Deprem Bölgesindeki Çalışmalar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin