1. Haberler
  2. Gündem
  3. İkinci El Araç Pazarında Son Durum

İkinci El Araç Pazarında Son Durum

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yılın yoğunluğuna kıyasla, noterlerde sessizlik hakim. Bu durumun nedeni olarak konut satışlarında yaşanan azalma ve ikinci el otomobil satışlarında gözlenen düşüş gösteriliyor.

Azalma Gözlendi

Azalma Gözlendi

Geçen ay çevrim içi mecralarda 330 bin 405 kurumsal ilan yayınlandı. İlan adetlerinde mayıs ayına göre yüzde 20 düşüş yaşanırken, 2023 Haziran’a kıyasla yüzde 11 artış gözlendi. Haziran ayında yayınlanan ilanların yüzde 48’i olan 156 bin 974 araç satışı gerçekleşti. Satış adetlerinde mayıs ayına göre yüzde 2, geçen senenin aynı ayına göre ise yüzde 13 azalma gözlendi. Yılın ilk 6 ayında ilan sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artarken, satışlar da yüzde 1 arttı.

Fiyat Gelişmeleri

İkinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında perakende fiyatların haziranda bir önceki aya göre ortalama yüzde 2 düştüğü görüldü. Haziran ayında toptan satış fiyatları perakende fiyatlara kıyasla yüzde 3,41 oranında daha fazla düşüş gösterdi. Yılbaşından itibaren araçların yaşlarına göre fiyat değişimlerine bakıldığında, 0-6 yaş arasındaki araçlarda fiyat artışının yüzde 1’in altında gerçekleştiği, 6 yaş üzeri araçlarda ise fiyatların yüzde 0,35 düştüğü belirlendi.

1391 İkinci El Elektrikli Otomobil Satıldı

Motor tipine göre değerlendirildiğinde, geçen ay pazarda en çok satılan araçlar dizel otomobiller oldu. Elektrikli otomobil satışları ise önceki aya kıyasla artarak 1391 adete ulaştı. Bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 88 artış gösterdi. Elektrikli araç pazarında yılın ilk 6 ayında toplam satışlar içindeki payın yüzde 0,72 olduğu görüldü.

Ortalama Satış Hızı 51 Gün

İkinci el çevrim içi pazarda haziran ayında araçların ortalama satış hızı 51 gün olarak belirlendi. Renault marka araçlar pazar ortalamasına göre 9 gün daha hızlı satılarak 42 gün ortalama satış hızına sahip oldu. Mercedes-Benz markalı araçlar ise 65 günlük hızla en yavaş satılan araçlar oldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İkinci El Araç Pazarında Son Durum
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin