1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İHA – Şehircilik ve İklim Konularında Önemli Uluslararası Görüşme

İHA – Şehircilik ve İklim Konularında Önemli Uluslararası Görüşme

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Başkanı Remy Rioux’u ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Görüşme, deprem bölgesine yönelik çalışmalardan iklim değişikliğine kadar birçok başlığı ele aldı.

“76 Bin Yeni Konut ve İş Yeri Tamamlandı”

Görüşmede, 6 Şubat depremlerinin ardından bölgeye yönelik inşa ve ihya çalışmalarının ciddiyetle yürütüldüğünü belirten Bakan Kurum, şu bilgileri paylaştı: “Dostlarımızın unutulmaz dayanışma örneklerine şahit olduk. Fransız Kalkınma Ajansı’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şu ana kadar 76 bin yeni konut ve iş yerinde depremzedelerimiz yerleşmeye başladı.”

“Yıl Sonuna Kadar 200 Bin Konut Teslim Edilecek”

Bakan Kurum, “Bu yıl sonuna kadar 200 bin konutumuzu teslim edeceğiz. 2025 yılının sonuna kadar teslim edilmeyen tek bir konut ve iş yerimiz kalmayacak” dedi.

“Kırsal Deprem Konutlarının Yapılması Projesi”

Bakan Kurum, AFD ve Dünya Bankası’nın eş finansmanı ile yürütülecek olan “Kırsal Deprem Konutlarının Yapılması Projesi”ni önemsediklerini belirterek, iş birliği çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

“İklim Değişikliği Dünyanın Ortak Sorunu”

İklim değişikliğinin dünyanın ortak sorunu olduğunu vurgulayan Kurum, Türkiye’nin yeşil alanları millet bahçeleri, ekolojik koridorlar ve ormanlaştırma çalışmalarıyla hızla artırdığını söyledi.

Türkiye’de Yeşil Taksonomi Sistemi Kurulacak

Kurum, Türkiye’de Yeşil Taksonomi Sistemi’nin kurulması çalışmalarının devam ettiğini ve 2023 yılından bu yana bu konuda çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Afet Sonrası Yürütülen Çalışmalar Övgü Aldı

Fransız Kalkınma Ajansı Başkanı Rioux da afet sonrası yürütülen inşa ve ihya çalışmalarını övgüyle anlattı. Rioux ayrıca, Türkiye’nin iklim değişikliği konusunda attığı adımları takdirle karşıladıklarını belirtti.

Sürdürülebilir Finansman ve Yeşil Taksonomi

Sürdürülebilir finansman, Avrupa Yeşil Mutabakatı (AYM) kapsamında Avrupa Birliği’nin iklim, sürdürülebilirlik ve politika hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynamaktadır. Finans sektöründe çevresel, sosyal ve yönetişimsel hususları dikkate alarak sürdürülebilir ekonomik faaliyetlere ve projelere uzun vadeli yatırımlar yapılmasını hedefleyen sürdürülebilir finansman, önemli bir taahhüttür.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İHA – Şehircilik ve İklim Konularında Önemli Uluslararası Görüşme
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin