İçişleri Bakanlığı’na 300 Uzman Yardımcısı Alınacak: Müracaat Tarihleri Ne Vakit, Nasıl Müracaat Yapılır?
2023 yılının birinci ayında Bakanalıklarda işçi alımları yapılmaya başlandı. Bu bakanlıklardan bir tanesi ise İçişleri Bakanlığı oldu. İçişleri Bakanlığı, toplamda 300 uzman yardımcısı alınacağını duyurdu. Pekala bu ilana nasıl müracaat yapılır? İlanın müracaat kaideleri nelerdir? Müracaat tarihleri ne vakit?
İşte ayrıntılar…
İçişleri Bakanlığı’nın resmi sitesinde yayınlanan ilana nazaran toplamda 300 Vilayet Planlama Uzman Yardımcısı alınacak.

Başvurusu olumlu sonuçlanan şahıslar, İçişleri Bakanlığı’nın taşra teşkilatında Genel Yönetim Hizmetleri Sınıfında Vilayet Planlama Uzman Yardımcısı olarak istihdam edilecekler. Başvuran adaylar öncelikle kelamlı bir imtihana tabi tutulacaklar.
Başvuru ve imtihan tarihleri ne vakit?

İçişleri Bakanlığı’nın resmi sitesindeki ilana nazaran müracaatlar 30 Ocak tarihinde başlayacak. Müracaatlar için belirlenen son tarih ise 03 Şubat saat 17.00.
Başvurusu kabul edilen adaylar ikinci evreye geçecek ve kelamlı imtihana girecekler. Kelamlı imtihan Ankara’da düzenlenecek. İmtihan 27 Şubat ve 17 Mart tarihleri ortasında yapılacak. Başvuracak adayların ilgili KPSS puan tipine sahip olması beklenecek.
İçişleri Bakanlığı Uzman Yardımcılığı müracaat şartları

İlana başvuracak bireylerin Bakanlıkça talep edilen kısımlardan yahut bu kısımlara denkiliği kabul edilmiş kısımlardan mezun olması bekleniyor. Ayrıyeten bu ilanda yaş kaidesi da bulunuyor. Giriş(sözlü) imtihanının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü prestijiyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekiyor. KPSS puan çeşitlerinde ise en az 70 puan almış olmak gerekiyor.
Bu ilanın kadro/bölüm dağılımları ise şu halde:
-
Hukuk, Kam İdaresi, İktisat, İşletme, İktisat, Çalışma İktisadı ve Sanayi Bağları, MAliye, Ekonometri, Lokal İdareler, Siyaset Bilimi ve Kamu İdaresi, Siyaset Bilimi ve Milletlerarası İlgiler, Uluslararası Bağlantılar, İstatistik ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte/Bölümleri’nden: Toplamda 150 kişi
-
Hukuk Fakültesi: 41 kişi
-
İnşaat Mühendisliği: 41 kişi
-
Makine Mühendisliği: 23 kişi
-
Elektrik- Elektronik Mühendisliği: 30 kişi
-
Mimarlık: 7 kişi
-
İletişim Fakültesi: 8 kişi
Nasıl Müracaat Yapılır?

Bu ilana müracaatlar e-devlet sistemi üzerinden alınacaktır. Adaylar e-devlet şifresi ve T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yapabilirler. İlana posta yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
İçişleri Bakanlığı’ın yayımlandığı duyurda şöyle bir husus bulunmaktadır: ‘e-Devlet üzerinden ‘İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve İmtihan Başvuru’ linkine erişim sağlandığında, kimlik, tahsil, askerlik ve YDS bilgileri otomatik olarak gelmektedir. Profil bilgileri eksik yahut yanlışlı olan adaylar ilgili kurumlarla bağlantıya geçerek, gerekli düzeltmeleri yaptırmak zorundadırlar.’
Ayrıca müracaat yapıldıktan sonra hatalı bilgiler olduğunun görülmesi durumunda başvuruyu iptal edip bilgilerinizi düzenlemeniz gerekecektir.
Başvuruların Kıymetlendirilmesi ve Kelamlı Sınav

Başvuruda bulunan adaylar, imtihan sürecine ilişkin durum bilgilerini e-devletten ‘İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve İmtihan Başvuru’ kısmından takip edebilecekler. Kelamlı imtihana alınacak kadronun 4 katı kadar aday alınacak. Kelamlı imtihana girmeye hak kazanan adaylara bir bildirim yapılmayacak.
Sözlü imtihanda ise adaylara belirtilen fakülte/bölüm müfredatı dikkate alınarak oluşturulan alan bilgisi, genel kültür ve Bakanlığın misyon alanına giren temel bahislerden oluşan sorular yöneltilecek. Kelamlı imtihan, 100 tam puan üzerinden pahalandırılacak ve en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılacak.
Sözlü imtihanda başarılı olan adaylar yeniden tıpkı sistem üzerinden sonuçları öğrenebilecekler.