1. Haberler
  2. Genel
  3. Hyundai Motor Company 2024 CEO Yatırımcı Günü’nde Gelecek Stratejilerini Açıkladı

Hyundai Motor Company 2024 CEO Yatırımcı Günü’nde Gelecek Stratejilerini Açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hyundai Motor Company 2024 CEO Yatırımcı Günü’nde Gelecek Planlarını Açıkladı

Hyundai Motor Company 2024 CEO Yatırımcı Günü'nde Gelecek Planlarını Açıkladı

Hyundai Motor Company, 2024 CEO Yatırımcı Günü etkinliğine ev sahipliği yaparak, ‘Hyundai Way’ olarak adlandırdığı orta ve uzun vadeli stratejilerini paylaştı. Şirket, elektrikli ve hibrit araçlardaki rekabet gücünü artırmak için önemli adımlar atacağının altını çizdi. Ayrıca, batarya ve otonom araç teknolojilerini daha dinamik bir şekilde kullanma hedefinde olduklarını belirtti.

HEDEF BU YIL SATIŞLARI YÜZDE 30 ARTIRMAK

Hyundai Motor Company Başkanı ve CEO’su Jaehoon Chang, markanın 2023 yılına göre satış hacmini %30 artırmayı planladığını açıkladı. 2030 yılına kadar küresel olarak yıllık 5,55 milyon araç satış hedefleyen Hyundai, bu rakamın 2 milyonunun Elektrikli Araç (EV) modeli olmasını amaçlıyor. Yatırımlarını ve tüm çalışmalarını bu doğrultuda yoğunlaştıran Hyundai, öncelikle Kuzey Amerika ve Çin pazarında, tek bir şarjla 900 km’den fazla menzil sunan yeni Uzun Menzilli Elektrikli Araç (EREV) modellerini tanıtmayı hedefliyor.

21 YENİ ELEKTRİKLİ ARAÇ GELİYOR

Hyundai, 2030 yılına kadar uygun fiyatlı modellerden lüks ve yüksek performans araçlara kadar çeşitlilik gösteren 21 yeni elektrikli araç modeli tanıtmayı planlıyor. Elektrifikasyona odaklanan marka, gelişmiş yeni nesil hibrit sistemini iyileştirilmiş performans ve yakıt verimliliği ile piyasaya sürecek. Hibrid Elektrikli Araç (HEV) portföyünü mevcut 7 modelden 14 modele çıkarmayı hedefleyen Hyundai, lüks markası Genesis’te de yeni hibrit modeller sunacak.

Pil teknolojisi de Hyundai’nin gündeminde yer alıyor. Uygun fiyatlı nikel-kobalt-manganez (NCM) pilleri ve güvenlik donanımlarını güçlendirmeyi planlayan marka, elektrifikasyondaki öncü rolünü hidrojen teknolojisi ile birleştirerek yeni bir değer zinciri oluşturmayı amaçlıyor. Bu strateji sayesinde, hidrojen alanında da en üst düzey enerji liderliğini güvence altına almayı hedefliyor.

Hyundai Motor Company 2024 CEO Yatırımcı Günü'nde Gelecek Stratejilerini Açıkladı

Hyundai, ‘Hyundai Way’ stratejisini desteklemek amacıyla 2033 yılına kadar 90 milyar dolar tutarında önemli bir yatırım yapmayı planlıyor. Ayrıca, hidrojen değer zinciri iş markası HTWO aracılığıyla, yakıt hücresi sistemlerini tramvaylar, trenler, gelişmiş hava hareketliliği, ağır ekipmanlar, deniz taşıtları ve daha birçok uygulama alanında genişletmeyi planlıyor.

Son olarak, marka, üretim ve operasyon süreçlerinin her aşamasında karbon nötr hale gelerek, 2045 yılına kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşmayı hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hyundai Motor Company 2024 CEO Yatırımcı Günü’nde Gelecek Stratejilerini Açıkladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin