1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Hülya Öztürk’ün Mucizevi Hikayesi: 23 Kilo Tümör Ameliyatı

Hülya Öztürk’ün Mucizevi Hikayesi: 23 Kilo Tümör Ameliyatı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hülya Öztürk’ün Mucizevi Hikayesi

Hülya Öztürk'ün Mucizevi Hikayesi

DHA, dayanılmaz ağrıları nedeniyle hastaneye başvuran yaşlı bir hastanın hikayesini aktarıyor. Yalova’daki hastaneye gelen 58 yaşındaki Hülya Öztürk, yıllar önce yumurtalık tümörü nedeniyle ciddi sorunlar yaşamıştı.

Hülya Öztürk'ün Mucizevi Hikayesi: 23 Kilo Tümör Ameliyatı

Ameliyattan Sonra Doktor Fobisi Gelişti

2003 yılında sol yumurtalığında kavun büyüklüğünde bir kitle tespit edilen Öztürk, acilen ameliyat oldu. Ancak bu operasyonun ardından doktor fobisi geliştiren Öztürk, yaklaşık 10 yıl boyunca şikayetleri yeniden başlamasına rağmen kontrole gitmedi.

Kilosu 170’e Ulaştı

Üzerine pandemi döneminin de eklenmesiyle hastanelerden tamamen uzaklaşan Öztürk’ün kilosu bu süreçte 170 kiloya kadar yükseldi. Artık yürüyemez hale gelen bir çocuk annesi kadın, oğlu ve gelininin ısrarıyla Yalova’daki tanıdıklarının tavsiyesi üzerine Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İlyas Şahin’e başvurdu.

Doktorların Ağızları Açık Kaldı

Dr. Şahin, muayene sırasında karşılaştığı manzara karşısında şoke oldu. Öztürk’ün tüm karın içini kaplayan, bağırsaklarını sıkıştıran ve böbreklerine ciddi zarar veren dev bir yumurtalık kitlesi tespit edildi.

Hülya Öztürk'ün Mucizevi Hikayesi: 23 Kilo Tümör Ameliyatı

Yumurtalıklarından 23 Kilo Tümör Çıkarıldı

Çalıştığı hastanenin Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Emel Küçük ile hastayı değerlendiren Dr. Şahin, bu kritik ameliyatın kanser cerrahisinde uzmanlaşmış bir hekimle gerçekleştirilmesi gerektiğine karar verdi. İstanbul’dan Yalova’ya gelen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Taylan Şenol, meslektaşlarıyla birlikte bu zorlu ameliyata girdi ve Öztürk’ün karnından tam 23 kilo ağırlığında dev bir yumurtalık tümörü çıkarıldı.

Hülya Öztürk'ün Mucizevi Hikayesi: 23 Kilo Tümör Ameliyatı

“Özgürlüğüme Kavuştum”

Yıllardır bu kitleyle yaşamak zorunda kalan Hülya Öztürk, “Bitmiş bir umudu yeniden canlandırdı doktorlarım. Gerçekten de İlyas Hoca’nın dediği gibi, artık özgürlüğüme kavuştum. Kendi başıma oturup kalkabiliyorum. Benim için mucize, doktorlarımız da bir mucize.” ifadelerini kullandı.

Hülya Öztürk'ün Mucizevi Hikayesi: 23 Kilo Tümör Ameliyatı

Patates Çuvalı Büyüklüğünde Tümör

Prof. Dr. Taylan Şenol, “Hasta bana doktor arkadaşlarım tarafından referans edilen bir hastaydı. Dev bir kitleden bahsettiler. Hastaneye geldiğimde dev kitleyi gördüğümde gerçekten çok şaşırdım. Yumurtalık ya da rahim kaynaklı bir tümör olabileceğini tahmin ediyorduk ama net olarak da bilmiyorduk.” dedi. Ameliyat sırasında çıkan kitleyi gördüklerinde adeta 25 kiloluk patates çuvalı büyüklüğünde olduğunu ifade etti.

Hülya Öztürk'ün Mucizevi Hikayesi: 23 Kilo Tümör Ameliyatı

“Diğer Organlara Sıçramaması Mucizevi”

Yumurtalık kitlelerinin genellikle kötü huylu olduğunu ve çoğunlukla 5-10 santim boyutlarına ulaştığında diğer organlara sıçrama yaptığını belirten Prof. Dr. Şenol, “Hastamızın 70-80 santimlik bir kitleye sahip olması ve bu kitlenin diğer organlara sıçramaması, gerçekten şaşırtıcı ve mucizevi bir durum.” dedi.

Hülya Öztürk'ün Mucizevi Hikayesi: 23 Kilo Tümör Ameliyatı

Hastaları Uyardı

Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şenol, yumurtalık tümörlerinin genellikle 50 yaş sonrası görüldüğünü belirterek şu uyarılarda bulundu: “Genellikle doğurmamış, emzirmemiş kadınlarda daha sık görülüyor. 5 santimden bu hastamızda olduğu gibi 70-80 santime kadar ulaşabiliyor. Hastalarımızın yüzde 75’i evre 3-4’te karşımıza çıkıyor.”

Hülya Öztürk'ün Mucizevi Hikayesi: 23 Kilo Tümör Ameliyatı

“Yumurtalık Kanseri Tedavisinde 2 Etap Bulunuyor”

“Burada hastalarımıza düşen birincil görev ise doktora gelmektir. Özellikle karın şişliği, hazımsızlık gibi problemleri fark ettiklerinde doktora gitmelidirler. Yumurtalık kanserinin tedavisi iki aşamadan oluşuyor; birincisi cerrahi, ikincisi medikal onkoloji.”

“30 Yıllık Cerrahım, Böyle Dev Bir Kitle Görmedim”

Hülya Öztürk’ün haziran ayında hastaneye başvurduğunda karnında büyük bir şişkinlik ve nefes darlığı gibi sorunlar yaşadığını söyleyen Yalova Özel Atakent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İlyas Şahin, “30 yıllık genel cerrahım, meslek hayatım boyunca böyle dev bir kitle görmedim.” dedi.

“Hareket Etmesini Engelliyordu”

Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Emel Küçük, Hülya Öztürk’ü ilk kez hastanede serviste yatarken gördüğünü ve meslek hayatında karşılaştığı en büyük kitleyle karşılaştığını belirtti. “Karnın içini tamamen kaplayan dev bir kitle vardı.” dedi.

Hülya Öztürk'ün Mucizevi Hikayesi: 23 Kilo Tümör Ameliyatı

“Bitmiş Umutlarımı Yeniden Canlandırdılar”

Hülya Öztürk, 2003’te geçirdiği ameliyat sonrası oluşan doktor fobisi nedeniyle yıllarca muayene olamadığını ve artık yerinden hareket edemez duruma geldiğinde tanıdıklarının tavsiyesiyle Opr. Dr. İlyas Şahin’e gittiğini söyledi. “Gerçekten de İlyas Hoca’nın dediği gibi, artık özgürlüğüme kavuştum. Hastaneye geldiğimde 170 kilo civarındaydım. Şimdi 135 kiloyum. Benim için mucize, doktorlarımız da bir mucize.”

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hülya Öztürk’ün Mucizevi Hikayesi: 23 Kilo Tümör Ameliyatı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin