1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Huawei’nin sonu Windows Phone’lar gibi mi olacak?

Huawei’nin sonu Windows Phone’lar gibi mi olacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google bugün Huawei’ye desteği çekti. Yani bugünden itibaren üretilecek Huawei’nin yeni akıllı telefonları Android işletim sistemini kullanamayacak. Peki kendi işletim sistemini kullanmaya başlayacak olan Çinli teknoloji devinin sonu Windows Phone’lar gibi mi olacak?

1-

Kağan Dursun / Milliyet.com.tr

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump, ulusal güvenlik riski oluşturan şirketler tarafından üretilen telekomünikasyon ekipmanlarını kullanmalarını yasaklayan başkanlık kararnamesini imzalamıştı.

2-

Hemen ardından ABD Ticaret Bakanlığı’nın Huawei ve 70 bağlı ortaklığını kara listeye alması büyük yankı uyandırmıştı.

3-

Uygulanan bu yaptırımları ılımlı bir şekilde karşılayan Huawei gerekli önlemleri aldıklarını ve ABD ile çalışmaya hazır olduklarını belirtmişti.

4-

Verilen bu kararlar sonrası ABD’li dev firma Google, Huawei’yle işbirliğini sonlandırdığını açıkladı. Bu açıklama sonrası büyük bir soru işareti açığa çıktı: “Huawei Android’siz ne yapacak?”

5-

Huawei bu duruma çoktan hazırlanmaya başlamıştı. Teknoloji devi mart ayı civarında kendi işletim sistemlerini yaptıklarını açıklamıştı. Peki nasıl olacak o iş? Kendi işletim sistemiyle Huawei yürüyebilecek mi?

6-

İşletim sistemlerinin demir başları IOS ve Android. Uygulamalar da genellikle IOS ve Android’e uyumlu olarak çıkıyor. Geçtiğimiz yıllarda Windows işletim sistemli Windows Phone’lar büyük yankı uyandırmıştı ve dişli rakip olarak gösterilmişti, fakat tutunamadılar…

7-

Öncelikle çoğu uygulama Windows Phone’a uyum sağlamakla uğraşmadı, çünkü çok büyük bir kitlesi yoktu. Huawei’nin öyle değil, Huawei bu sene Samsung’u bile geride bıraktı. Bu başarı eğer sırf bir işletim sistemi için tarihe gömülürse çok yazık olur.

8-

Geçtiğimiz aylarda açıklamıştık, popüler uygulamalar yavaş yavaş Windows Phone’lar için desteğini geri çekmeye başladı. Çünkü az kitlesi olan bir işletim sistemi için uygulama yapmak istemiyorlar.

9-

Bu yaptırım sonrası büyük bir birlik de doğabilir. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, bugün yaptığı açıklamada “Bekleyin ve görün” dedi. Bu açıklama insanlarda büyük bir merak uyandırdı.

10-

Çin’de üretilen tek telefon Huawei değil. Xiaomi, OPPO ve Meizu da bu olaya dahil olacak gibi görünüyor. Eğer Huawei tek başına bir işletim sistemi kullanmak yerine bu 4 firma aynı işletim sistemini kullanırsa teknolojiye yeni bir soluk gelir.

11-

Hatta bu 4 şirket kendi işletim sistemini kurarsa, bu sistemi kullanan marka sayısının 4’ü geçeceğini düşünülüyor. Huawei bu kriz karşısında nasıl bir sistem kuracak ve sağ salim atlabilecek mi hep beraber göreceğiz…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Huawei’nin sonu Windows Phone’lar gibi mi olacak?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin