1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Huawei’den Türk profesöre övgü: “O bir kahraman”

Huawei’den Türk profesöre övgü: “O bir kahraman”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Huawei CEO’su Guo Ping,  Bilkent Üniversitesi Öğretim  Üyesi Prof. Dr. Erdal Arıkan’ın çalışmalarının 5G teknolojisinde çığır açacağını  belirterek, “Arıkan, hem Türkiye hem de telekomünikasyon dünyası için bir  kahraman.” dedi.

Guo, Çin’in Shenzhen kentinde gerçekleştirilen Huawei’in 2019 yılı  Küresel Analiz Zirvesi sonrası, Polonya, Avusturya ve Türkiye’den gazetecilerle  bir araya geldi, soruları yanıtladı.

Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Arıkan’a yayınladığı bir makale sayesinde  ulaştıklarını ve daha sonra 5G teknolojilerini geliştirmek için çalışma  yaptıklarını aktaran Guo, veri transferine yeni ve farklı bir yaklaşım getiren  Arıkan’ın çalışmalarından övgüyle söz etti.

Türkiye’nin, telekomünikasyon araştırmaları açısından büyük bir öneme  sahip olduğunu ve 5G sistemlerinin kodlanmasına önderlik ettiğini aktaran Guo,  Arıkan’ın hem Türkiye hem de telekomünikasyon dünyası için bir kahraman olduğunu  söyledi.

Arıkan’ın yaptığı çalışmaların 5G teknolojileri adına çığır açacağını  ifade eden Guo, aynı zamanda bu çalışmanın 5G’nin standartlarını belirleyeceğini  kaydetti.

Ürün ve çözümlerin daha rekabetçi hale getirilebilmesi için kapsamlı  bir küresel iş birliğinin sürdürülmesi gerektiğine dikkati çeken Guo, “Bilkent  Üniversitesi’nde Prof. Dr. Erdal Arıkan, 5G hakkında bir makale yazdı. Bu  makalenin değerini anladık ve Arıkan ile çalışmaya başladık. Araştırmadaki  sonuçları, iletişim teknolojisi özelindeki ürünlerimizde uyguladık.” ifadelerini  kullandı. Guo Ping, bu tür ortaklıkların tüm taraflara yarar sağlayacağını  aktardı.

Geçen yıl “kutupsal kodlar” buluşu ile ABD merkezli uluslararası  kuruluş olan Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsünün (IEEE), prestijli  ödülü IEEE Richard W. Hamming Madalyası’na layık görülen Arıkan, Huawei’nin  kurucusu Ren Zhengfei’den de onur ödülü almıştı.

Türkiye Huawei’in ikinci Ar-Ge üssü oldu

Türkiye’ye yönelik yatırımlarının araştırma ve geliştirme (Ar-Ge)  ağırlıklı olduğunu aktaran Guo Ping, İstanbul’da 450 kişinin çalıştığı bir Ar-Ge  merkezlerinin bulunduğunu ve çalışanların çoğunun Türk mühendislerden oluştuğunu  aktardı.

Türkiye’de özellikle 5G, nesnelerin interneti, yapay zeka, bulut,  akıllı ve güvenli şehir çözümlerine yönelik faaliyetler sunan şirket, 20 Türk  üniversitesi ile internet ve veri analizi gibi alanlarda iş birlikleri yürütüyor.

İstanbul’daki Huawei Ar-Ge Merkezi, şirketin Ar-Ge merkezleri arasında  170 milyon dolardan fazla yatırımla Çin’den sonra ikinci en büyük yazılım  geliştirme merkezi haline geldi.
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Huawei’den Türk profesöre övgü: “O bir kahraman”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin