1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hizbullah Saldırısı Sonrası 12 Çocuk Hayatını Kaybetti

Hizbullah Saldırısı Sonrası 12 Çocuk Hayatını Kaybetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hizbullah’ın Saldırısı Sonrası 12 Çocuk Hayatını Kaybetti

Hizbullah'ın Saldırısı Sonrası 12 Çocuk Hayatını Kaybetti

DHA’nın aktardığına göre, İsrail’in Lübnan sınırında ve işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri bölgesinde, Lübnan Hizbullahı tarafından gerçekleştirilen roket saldırısı sonucunda çoğu çocuk olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırı sonrası, olay hakkında daha fazla bilgi almak isteyen Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon), İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Pentagon’dan Açıklama Geldi

Pentagon, bakanlar arasında yapılan görüşmenin ardından resmi bir açıklama yayınladı. Bu açıklamada, Savunma Bakanı Austin Saldırıyı Kınadı başlığı altında şu ifadelere yer verildi:

“Savunma Bakanı Lloyd J. Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Lübnan Hizbullahı’nın 27 Temmuz’da İsrail’e düzenlediği saldırı üzerine bir görüşme yaptı. Bakan Austin, Majdal Shams’ta futbol oynayan 12 çocuğun hayatını kaybettiği ve çok sayıda sivilin yaralandığı bu korkunç saldırıyı en sert ifadelerle kınadı.

Hizbullah Saldırısı Sonrası 12 Çocuk Hayatını Kaybetti

Austin, sevdiklerini kaybeden ailelere başsağlığı diledi ve yaralıların bir an önce sağlığına kavuşması için dua etti.

Bakan Austin’in İsrail’e Sarsılmaz Bağlılığı

Bakan, Lübnan Hizbullahı da dahil olmak üzere İran destekli bir dizi terörist grubun İsrail’e yönelik tehditlerini ele aldı. Görüşmede, Gazze’de bir rehine ve ateşkes anlaşmasının sonuçlandırılması fırsatları ile kuzeyde tüm saldırıları durduracak ve İsrail-Lübnan sınırının her iki tarafındaki vatandaşların evlerine güvenli bir şekilde dönmelerini sağlamak amacıyla diplomatik bir çözüm için sürdürülen çabalar da gündeme geldi.

Son olarak, Bakan Austin, İsrail’in güvenliği ve meşru müdafaa hakkına olan sarsılmaz bağlılığını bir kez daha vurguladı.” Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hizbullah Saldırısı Sonrası 12 Çocuk Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin