Magazin

HER ŞEY RUHUNDA BİLİNMEYEN: TANK FRANÇAISE

Tam manasıyla je ne sais quoi. Yani sözlerle ifade edilemeyen bu sade fakat sofistike, hem maskülen hem feminen saattin asıl farkı, klasik cazibesi. Vakitsiz zarafetini, tüm estetik kodlarını ve kendine mahsus biçimde her daim çağa ayak uydurma sanatını, Tank’tan alıyor. Kendisini yine icat etme ve vakte meydan okuma konusundaki eşsiz kabiliyeti, dizaynının gerisindeki pırıltılı zeka kaynaklı. Doğal hoşluklara hayran şahıslar ve ve sanatkarlar, tercih ettikleri saat konusunda yanılmıyorlar.

DÖNÜŞÜM İÇİNDEKİ TASARIM
İlk lansmanı 1996 yılında gerçekleştirilen Tank Française, kasasıyla kusursuz ahenk içindeki metal bilezikle bizlerle buluşarak harikulade Tank ailesinin elbet vazgeçilmez üyesi oldu. Cartier’nin artık yesyeni versiyonunda radikalleştirdiği monoblok metal tasarım, hem estetik hem ergonomik manada yeni bir yaklaşımı temsil ederken, çelik ve sarı altın, pırlantalı ve pırlantasız seçeneklerle saatin ultra profilli sınırlarına güç veriyor.

d75994ee afd6 483e 90e5 c45113486bcc cbc4348d 8130 45ba 94fb e098e91ed199
“Yeni Tank Française, kreatif bir kanaati yansıtıyor. Taşın ham tabiatını yine keşfe çıkarcasına saatin radikal formu tekrar ortaya konarken, temel çizgileri sadeleştirildi ve efsanenin kökenlerine dönüş için tüm süslerinden arındırıldı.” Marie-Laure Cérède, Mücevher ve Saat Kreatif Direktörü

6f61bb45 94fc 4ea8 83c4 3ec44ed1acd3 0a8758b7 5d92 42a5 9e46 1c807ef497da
GEÇMİŞE VE GELECEĞE İLİŞKİN KAHRAMANLAR
Avangart bir ruhun sözü olan Tank Française; Paris’le, kentin özgürlüğü ve yaratıcılığıyla, yeni dalga sinemanın çok uygun yakaladığı kültürel coğrafyayla bizler ortasında yine temas kuruyor. Paris’in sol ve sağ yakaları ortasında, vaktin akışının bugün dahi geçerliliğini koruyan kahramanını sinemaya almak bu yüzden çok değerli ve gerekliydi. Bu sinema sinemaya ve Cartier’nin savunduğu kreatif özgürlük fikrine şapka çıkarıyor. Paris, güçlü kişiliklerle dolu memleketler arası bir kitleyle çevrelenmiş haliyle baş rolde.

Yönetmen: Bahadır İngiliz sinema imalcisi Guy Ritchie
Oyuncular: Kendi jenerasyonunun en özgün aktörlerinden Rami Malek & Fransız sinema ve tarz efsanesi Catherine Deneuve

3f0e3ae3 4420 4911 be30 0032927cd7db 470776e7 dfa7 4aaa 866a a6080ba83032

Şansın ve talihin bize oynadığı komik atılımların kıssası bu. Kimi beşerler ortasında var olduğu anlaşılan karmik bir bağın kıssası. Bir yanda Rami Malek, öte yanda Catherine Deneuve. Alexandre II köprüsünde, çeşitli tarihi devirlerde, şaşkın, müşterek failler olarak yolları kesişiyor. Deneuve, rol aldığı başrollerle karşımızda: Jacques Demy imzalı Cherbourg Şemsiyeleri’nde, Regis Wargnier imzalı Indochine’de, Nicole Garcie imzalı Place Vendome’da. Malek ise çok yetenekli sanatçı olarak kendi rolünde.

HALA SÖYLEYECEK ÇOK KELAMI OLAN BİR İKON
Zaman değişse de, zarafet tesirini sürüdürüyor. Tıpkı Tank, Rami Malek ve Fransız hoşluğunun beden bulduğu Catherine Deneuve üzere.

Haber34

Haber34 haber sitesi, en güncel ve tarafsız haberleri okuyucularına sunmak için kurulmuş bir platformdur. Haber34, birçok konuda haberleri okuyucularına sunar, özellikle siyasi, ekonomi, spor, teknoloji ve sosyal medya gibi alanlarda.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu