1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Her gün aynı saatte uyanmanın vücuda 7 faydası

Her gün aynı saatte uyanmanın vücuda 7 faydası

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

1. Daha uyanık ve daha az endişeli hissedersiniz

Yapılan çalışmalara göre uyku alışkanlıkları endişe ve kaygı bozukluğunu yakından ilgilendirir. Her gün aynı saatte uyanmak veya erken kalkmak zihninizi olumlu etkileyip, daha az endişeli hissetmenizi sağlar.

Başka bir araştırma ise, erken uyanan kişilerin işyerinde başarılı olma ve görevleri daha hızlı tamamlama olasılıklarının daha yüksek olduğunu bulmuştur.

2. Daha az erteleyen biri olursunuz

Sabah alarmınız çaldığında sürekli erteliyor musunuz? Eğer erken kalkıp sabah insanı olursanız, bunu yapma olasılığınız daha düşük olacaktır.

Ayrıca bilim insanları her gün aynı saatte uyanmanın, günlük hayatınızda daha az erteleme alışkanlığına sahip olacağınızı belirtir.

3. Olumsuz düşünceleri uzaklaştırırsınız

İnsanların depresyon yaşama şansı daha yüksek olabileceğinden, uyku bozukluklarına sahip olmak zihinsel sağlığı da olumsuz etkiler.

Uyku ve uyanıklık dönemlerini belirleyerek daha sağlıklı bir zihne ve olumlu duygulara sahip olma şansınızı artırabilirsiniz.

4. Hayata karşı daha memnun olursunuz

Sıkı bir uyku düzenine sahip olmak, insanları daha fazla tatmin eder. 1.033 kişiyle yapılan bir ankete göre düzenli bir uyanma rutinine sahip olmak, insanların kişisel yaşamlarında yüzde 13 daha fazla memnuniyete, mali durumlarında yüzde 18’lik bir artışa ve iş-yaşam dengesinde şok edici bir şekilde yüzde 21 daha fazla memnuniyete yol açtı.

5. Daha enerjik hissedersiniz

Bilim insanları her gün aynı saatte uyanmayı deneyen kişilerin sonuçlarını şaşırtıcı bulmuştur. Buna göre daha kolay egzersiz yapabilir, iyi uyuyabilir, öngörülebilir beslenme düzenine sahip olabilir ve hatta alarm çalmadan önce uyanabilirsiniz.

6. Sindiriminiz daha iyi olur

Uyku saatlerimiz sadece günlük düzenimiz için değil biyolojik sürecimiz sirkadiyen ritim için de büyük önem taşıyor. Bağırsak sistemimiz de bununla bağlantılı olarak saatli bir şekilde çalışır.

Bu saatleri takiben, aynı saatte kalkarak ve düzenli olarak yemek yiyerek sindirim sisteminizin işleyişi daha düzenli hale gelir ve bağırsaklarınızı, midenizi ve metabolizmanızı düzenli tutar.

7. Bağışıklığınız daha güçlü olur

Uyku bağışıklıkta önemli bir rol oynar. Zihin ve genel olarak sağlık için gereklidir. Aynı zamanda sindirim gibi sirkadiyen döngüye de bağlıdır.

Bağışıklık sisteminiz sizi uyandırdığı gibi uyutabilir de. Düzenli bir uyanma saatine sahip olmak, metabolizmanızı iyi organize edeceğinden bağışıklık sisteminize yardımcı olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Her gün aynı saatte uyanmanın vücuda 7 faydası
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin