1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Ekonomi Açıklamaları

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Ekonomi Açıklamaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, A Haber-A Para ortak yayınına katılarak, Türkiye’nin ekonomi gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Şimşek, enflasyon ile ilgili sorulara yanıt verirken, uygulamakta oldukları reform ve istikrar programının önemini vurguladı.

Bakan Şimşek, “Enflasyonda düşüş sürecek mi?” sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Uygulamakta olduğumuz bir reform ve istikrar programı var. Bu programın en büyük önceliği, milletimizi hayat pahalılığı belasından kurtarmaktır. Sabit gelirliler açısından gelir dağılımını bozan çok önemli bir makro ekonomik problemle karşı karşıyayız. Programımızın özü, dezenflasyon. Yani enflasyonu kalıcı olarak düşürmek. Temmuz’daki düşüş çok önemli bir gelişmeydi; ağustosta da aynı oranda olmasa da düşüş devam edecek. Enflasyondaki düşüş, öngörülerimizle paralel bir şekilde ilerliyor.”

“REFORM PROGRAMIMIZ MİLLETİMİZİ PAHALILIKTAN KURTARACAK”

Bakan Şimşek, performansları ile hedefleri arasındaki yakınsamanın artmasıyla birlikte enflasyonun da düşeceğini ifade etti. “Enflasyonu düşürme konusunda kararlıyız. 2025 yılında ilk rahatlama dönemini göreceğiz. Reform programımız, milletimizi pahalılıktan kurtaracak ve 2025’ten itibaren halkımız bu reformların sonuçlarını net bir şekilde görecek.”

“ENFLASYON YILI YÜZDE 40’LARDA KAPATACAK”

Bakan Şimşek, 2023 yılı için enflasyon tahminlerine de değinerek, “Enflasyonun yılı yüzde 40 seviyelerinde kapatacağına inanıyoruz. Yıl sonu enflasyonu hedeflerini tutturmada bir değişiklik yok; hedeflerimizi tutturacağız ve bu konuda herhangi bir değişiklik söz konusu olmayacak.” ifadelerini kullandı.

“SİYASİ İRADE ÇOK ÖNEMLİ”

Daha önce birçok program uygulandığını hatırlatan Bakan Şimşek, enflasyonu düşürmenin kolay olmadığını belirterek, hedefe ulaşmak için siyasi iradenin kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Bakan Şimşek’in açıklamalarından öne çıkanlar:

  • 2024’ün ilk 7 ayında Fitch Ratings, S&P ve Moody’s kredi notunu artıran tek ülke Türkiye’dir.

AYRINTILAR GELİYOR

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Ekonomi Açıklamaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin