1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Vergi Kanunlarıyla İlgili Açıklamalarını Yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Vergi Kanunlarıyla İlgili Açıklamalarını Yaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan vergi kanunları ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, mali disiplini güçlendirecek adımların atılacağını belirtti. Yeni vergi paketinin ‘çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması’ ilkesiyle hazırlandığını vurguladı.

Bakan Şimşek’in Açıklamalarından Başlıklar:

  • ‘Çok Kazanandan Çok, Az Kazanandan Az Vergi’ İlkesi: Bakan Şimşek, yeni vergi paketinin bu ilke doğrultusunda hazırlandığını ve dar gelirli vatandaşlara yönelik hükümler içermediğini belirtti.
  • Doğrudan Vergilerin Artırılması: Vergi adaletinin güçlendirilmesi ve sermayeye yönelik vergi uygulamalarının getirilmesi için pakette düzenleme önerileri bulunmaktadır.
  • Vergilendirilmemiş Alanların Azaltılması: Bakan Şimşek, Türkiye’de vergilendirilmemiş alan bırakılmaması amacıyla çalışmaların sürdürüleceğini ve kayıt dışılıkla mücadele edileceğini ifade etti.

Çalışmaların mali disiplini güçlendirmek adına olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, vergi adaleti ve vergi uygulamalarındaki iyileştirmelerle ekonomik denge ve kalkınma hedeflerine katkı sağlayacaklarını belirtti. Detaylar için güncellemeleri takip edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Vergi Kanunlarıyla İlgili Açıklamalarını Yaptı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin