1. Haberler
  2. Spor
  3. Hatice Akbaş Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Gümüş Madalya Kazandı

Hatice Akbaş Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Gümüş Madalya Kazandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda boksta 54 kiloda final müsabakasına çıkan Hatice Akbaş, Çinli sporcu Yuan Chang ile karşılaştı. Müsabakanın ilk raundunu 4-1, ikinci raundunu 5-0 ve üçüncü raundunu da 5-0 kaybederek toplamda 5-0’lık skorla mağlup oldu. Bu sonuçla Hatice, Türkiye’nin olimpiyat tarihinde ikinci gümüş madalyasını kazanan sporcu olma unvanını elde etti.

Oyunlardaki ilk karşılaşmasında, Büyük Britanya’dan Charley Davison ile ringe çıkan Hatice, zorlu mücadeleyi 3-2’lik skorla kazanarak bir üst tura geçti. Ardından son 16 turunda Avustralyalı Tiana Echegaray’ı 5-0’lık net bir skorla geçerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde, Moğolistan’dan Enkhjargal Munguntsetseg ile karşılaşan milli boksör, bu maçı da 5-0 kazanarak madalya kazanmayı garantiledi. Yarı finalde ise Güney Koreli Aeji Im ile kıyasıya bir mücadeleye giren Hatice, bu maçı 3-2’lik skorla kazanarak finale adını yazdırdı.

Hatice Akbaş Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Gümüş Madalya Kazandı

Hatice Akbaş’ın başarısı, Türkiye’nin oyunlardaki toplam madalya sayısını 2 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 5’e çıkardı. Bu başarı, Türk boks tarihinde önemli bir yer tutmaktadır.

Hatice Akbaş Kimdir?

24 Haziran 2001 tarihinde Malatya’nın Akçadağ ilçesinde dünyaya gelen Hatice Akbaş, spor hayatına babası Kerem Akbaş‘ın teşvikleriyle 10 yaşında kick-boks ve muay thai branşlarıyla başlamıştır. İlk yıllarında hiçbir malzemesi olmadan sadece gölge boksu yaparak katıldığı Türkiye ve Balkan şampiyonalarında önemli deneyimler elde etmiştir. 2014 yılında boksa geçiş yaparak kariyerine yeni bir yön vermiştir.

Hatice, Avrupa ve dünya şampiyonalarında elde ettiği birçok madalya ile Türk boksunun gururu haline gelmiş, şu anda kariyerine Fenerbahçe spor kulübünde devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hatice Akbaş Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Gümüş Madalya Kazandı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin