1. Haberler
  2. Spor
  3. Hasan Arat: Yeni Sezonda Şampiyonluk Hedefimiz Var

Hasan Arat: Yeni Sezonda Şampiyonluk Hedefimiz Var

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hasan Arat: “Yeni Sezonda Şampiyonluk Hedefimiz Var”

Hasan Arat:

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, yeni sezonda şampiyonluk hedeflerine ulaşacaklarına olan inancını dile getirdi. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nı takip eden Hasan Arat, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Yeni sezona Süper Kupa şampiyonluğuyla başladıklarını hatırlatan Arat, “Süper Kupa’da ezeli rakibimize karşı yaptığımız yeni transferlerle camiamızı oldukça morallendiren bir sonuç elde ettik. Ancak bunlar artık geride kaldı. Kupalar müzeye kaldırıldı ve Pazar günü lig maçımız başlayacak. Beşiktaş, lig ve Avrupa kupası maçlarıyla birlikte yeni bir hedefe doğru ilerleyecek.” ifadelerini kullandı.

Arat, 14 yabancı oyuncu hakkına sahip olduklarını ve bir mavi kartlı sporcularının bulunduğunu belirtti. “Mavi kartlı sporcumuz Bahtiyar, Kazak. 14 oyuncuya düşmemiz için birçok oyuncunun takımdan ayrılması gerekiyor. Şu anda ana mücadelemiz, gitmesi gereken oyuncuların kontratlarını düzenlemek, onlara kulüp bulmak veya kendilerine bunu açıkça iletmek oldu. Lisans çıkartabilecek duruma geldiğimizde hemen üç yeni takviye planlıyoruz. Bu takviyelerimiz neredeyse hazır durumda. Gidecek ve gelecek oyuncuların durumu eş zamanlı olacak.” diyen Arat, isimlerin büyük ölçüde belirlendiğini de ekledi.

Hasan Arat, Süper Kupa maçında 17 yaşındaki futbolcu Mustafa Hekimoğlu’nun gol attığını hatırlatarak, “Bu bizim için sürpriz değil. Böyle bir sporcunun geldiğini her zaman dile getiriyorduk. Altyapıdan 5-6 oyuncunun A takım kadrosunda yer alması, Türkiye’de ve Avrupa’da çok nadir görülen bir durum.” şeklinde konuştu.

“Camiamız Çok Motive”

Yeni teknik direktör ve oyuncularıyla güzel bir atmosfer yakaladıklarını belirten Arat, sözlerine şöyle devam etti: “Camiamız çok motive. Bu bir maraton ve inişler çıkışlar yaşayacağız. Bu süreçte sağlam durmalıyız. Sporcularımızın ve camiamızın moralinin bozulmaması gerekiyor. Tüm camiamdan iyi günde kötü günde sporcularımızın ve teknik heyetimizin yanında olmalarını istiyorum. Avrupa’da başarı kazanmak önemli bir hedef. Beşiktaş’ta şu anda Avrupa’da final oynamış bir hoca var. İnşallah takımımız, o heyecanı Avrupa kupalarında da yansıtır.”

Stadyum ve tesislerde bazı yenilemeler yaptıklarını vurgulayan Arat, “Bu emeklerin karşılığını bulmasını umuyorum. Beşiktaş her zaman iyi olsun. Bugün çocuklar mutlu, umarım bu mutluluk devam eder. Bize güvensinler. Beşiktaş, çok güzel bir camia. 17 yaşından beri burada sporculuk ve yöneticilik yaptım. Bu anlayışlı ve sevgi dolu tutum, bize ek sorumluluklar yüklüyor. Bu sorumluluğu taşımak kolay değil. Arkadaşlarımla birlikte en iyisini yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde görüş belirtti.

Hasan Arat, genç futbolcularına transfer teklifleri olduğunu da açıkladı. “Semih’e, Mustafa’ya ve Demir Ege’ye teklifler var. Bunları hocamız kadroda değerlendiriyor. Arda ve Fahri de takımda. Kalecilerimiz oldukça iyi. Beşiktaş altyapısı, muazzam kaleciler yetiştiriyor. Bu durumdan dolayı çok mutluyuz. Altyapımız Türkiye’de gerçekten başarılı sonuçlar elde ediyor. Bunu sürdürmek zorundayız, başka türlü ekonomimizin sürdürülebilirliği mümkün değil. Altyapıdan oyuncuları yetiştireceğiz ve belli bir noktaya geldiklerinde bu durumu finansal olarak değerlendirmek zorundayız.”

“Bu Sene Hedefe Gideceğiz”

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, yeni sezonda hedeflerinin şampiyonluk olduğunu vurgulayarak, “Bizim hedefimiz ipi göğüslemek ve bunu Beşiktaş’a yakışır bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz. Herkese örnek olmak istiyoruz. Beşiktaş’ın bu yıl bu hedefe ulaşacağına inanıyorum. Karşımızdaki rakiplerin durumu bizim için önemli, ancak asıl olan bizim ne yapacağımızdır.” dedi.

Tüm rakiplerine saygılı olduklarını belirten Arat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkesin kariyerine saygımız var. Kariyerli sporcuların ve hocaların Türkiye’de görev alması güzel bir şeydir. Beşiktaş’ın futbolda ve diğer branşlarda başarılı bir sezon geçirmesini diliyorum. Türkiye’ye seslenmek istiyorum; yeni ligimiz hayırlı olsun. Herkes dostluk içinde, fair play çerçevesinde bu sezonu sahiplenmeli. Tüm camialara başarılar diliyorum. Seyircilerimize de güzel seyirler temenni ediyorum. Beşiktaş olarak tüm camiaları kucakladığımızı ve dostane bir ortamda sezon geçirmeyi arzuladığımızı bilmelerini istiyorum. Beşiktaş her zaman bu konularda öncü olmuştur. Allah bizi mahcup etmez, yolumuz açık, şansımız bol olsun. Beşiktaşlılara ve Türkiye’ye buradan selamlarımı iletiyorum. Allah Türkiye’yi korusun. Her zaman Türkiye’mize ve bayrağımıza sahip çıkalım.”

“Yönetimlere Sahip Çıkmalıyız”

Hasan Arat, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yeni yönetiminin demokratik bir şekilde göreve geldiğini vurgulayarak, “Demokratik bir şekilde seçilen yönetimlere sahip çıkmalıyız. Bu, en önemli örneği Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Türkiye’de demokratik bir şekilde seçilmiştir. Belediye başkanlarımız ve siyasetçilerimiz de aynı şekilde. Türkiye, demokrasinin beşiğidir ve çok güzel örnekler vermiştir. Bu seçim de demokratiktir. Seçilen başkana saygı duymak gerekir.” ifadelerini kullandı.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun sporun içinden geldiğini belirten Arat, “Sayın Başkanın yönetim tarzını ve tavrını yerinde buluyorum. Umarım bu açıklık ve şeffaflık devam eder; camialar üzülmez. İyi bir yönetim olmasını temenni ediyorum. Bu Türkiye için önemlidir çünkü futbol, bu ülkede kritik bir konudur. Adil bir yönetimin herkes için çok faydalı olacağına inanıyorum. İnşallah başarılı olurlar. Sandıktan bu şekilde çıkan birinin demokrasiye saygı göstermesi gerekir. Olmadığı takdirde gitmesini bilmek gerekir. Bu işler, kalıcı olmamalı; zamanı geldiğinde gitmesini bilmelidir.” değerlendirmesinde bulundu.

“Ben Buraya Paralı Başkan Olarak Gelmedim”

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, kablolu kulaklıkla ekranlara yansıdığı görüntünün ilgi gördüğünü anlatarak, “Türkiye’de sosyal medyanın ne kadar güçlü olduğunu görüyorsunuz. Ben hayat tarzımı değiştirmedim. Bugün bu görevdeyim, yarın yokum. Hayat tarzınızı değiştirmemeniz lazım. Kablolu kulaklığımı kullanmamın nedeni güven vermesidir. Düşerse kaybetme şansım yok. Bu güzel bir espri oldu. Esprideki yorumlar çok iç açıcı, samimi. Ben buraya paralı bir başkan olarak gelmedim. Beşiktaş’ın içinden yetişmiş bir sporcu yönetici olarak geldim. Bu nedenle Beşiktaşlılara beni seçtikleri için teşekkür ediyorum; ancak işin en zor tarafı bu sevgiye ve güvene layık olmaktır. Bunun için elimizden geldiği kadar yoğun çalışıyoruz.”

Paris’te dünyanın önde gelen kulüplerin yöneticileri ve spor örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldiğini vurgulayan Arat, “Dünyanın çok ünlü liderleriyle Süper Kupa maçını konuştum. Beşiktaş, olimpiyat dünyasında konuşuluyor. İnfantino ile beraberdim ve Immobile’yi konuştuk. ‘Müthiş bir transfer yaptınız, Süper Kupa müthiş bir sonuç oldu.’ dedi. Dolayısıyla burada Beşiktaş’ı temsil etmekten onur duyuyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hasan Arat: Yeni Sezonda Şampiyonluk Hedefimiz Var
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin