1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hamas Lideri İsmal Heniyye’nin Babasıyla İlgili Suikast Açıklamaları

Hamas Lideri İsmal Heniyye’nin Babasıyla İlgili Suikast Açıklamaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmal Heniyye’nin Açıklamaları

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmal Heniyye, İran’da düzenlenen bir suikast sonucu hayatını kaybeden babasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Al Arabiya’da yayımlanan habere göre, suikasta dair detaylar veren Heniyye, babasının ölümüne neden olan güdümlü füzenin telefon sinyaliyle yönlendirildiğini ifade etti.

Heniyye, babasının ölümüne neden olan bir bomba düzeneğinin bulunmadığını düşündüğünü belirterek, “Korumalar ve diğer danışmanlar babamın odasından sadece birkaç metre uzakta oturuyorlardı. Dolayısıyla, eğer odada bir bomba olsaydı, tüm binanın patlayacağı açıktı. Odada bomba olduğu yönündeki söylentileri tamamen asılsız buluyorum.” şeklinde konuştu.

Hamas liderinin kaldığı odanın füzeyle hedef alınmasıyla ilgili olarak Heniyye, şu bilgileri verdi: Güdümlü füze, olaydan önceki gece babamın odasında ve başının yakınında bulunan cep telefonunun izlenmesiyle yönlendirildi. Babam, resmi bir törene cep telefonuyla katıldığından, bu operasyon oldukça karmaşık bir şekilde gerçekleştirilmedi.

Heniyye, babasıyla o gün defalarca telefon görüşmesi yaptıklarını ve şehit olduğu gece saat 22.15’e kadar telefonunu aktif olarak kullandığını düşündüğünü vurguladı.

“Kısa Menzilli Roketle Gerçekleştirildi”

Heniyye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak için Tahran’da bulunduğu sırada, İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz’da sabaha karşı yaptığı bir açıklamada, Heniyye’nin Tahran’da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Olayın ilk günlerinde resmi açıklama yapmayan İran makamları, 4 Ağustos’ta Heniyye’ye yönelik suikasta ilişkin incelemelerin sonuçlarını paylaştı. Suikastın, 7 kilogram savaş başlığı taşıyan kısa menzilli bir roketle gerçekleştirildiği bildirildi.

Öte yandan, ABD’de yayımlanan New York Times gazetesi, Heniyye’nin kaldığı konuta aylar önce gizlice yerleştirilen bir bombanın patlatılması sonucu öldürüldüğünü iddia etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hamas Lideri İsmal Heniyye’nin Babasıyla İlgili Suikast Açıklamaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin