1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hamas Lideri İsmail Heniyye Suikasta Uğradı

Hamas Lideri İsmail Heniyye Suikasta Uğradı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamas lideri İsmail Heniyye, İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen hain bir suikast sonucu hayatını kaybetti. Bu olay, bölgedeki tansiyonu bir kez daha arttırırken, Heniyye’nin en büyük oğlu Abdusselam Heniyye, babasının suikastı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Abdusselam, babasının kanının “Gazze’deki çocukların kanından daha değerli olmadığını” belirterek, “Her suikast halkımız için yeni bir devrimi tetikleyecektir.” ifadesini kullandı. Suikastın ardından yaptığı konuşmada, işgalcilere yönelik şu mesajı verdi: “Ne kadar öldürürseniz öldürün, Filistin halkının yürüyüşünü ve devrimini durduramayacaksınız.” Bu tür saldırıların, halkı ve İslam dünyasını daha da kenetleyeceğini vurguladı.

Hamas Lideri İsmail Heniyye Suikasta Uğradı

Abdusselam, “Babamın kanı, Gazzeli çocukların veya diğer insanların kanından daha kıymetli değildir; bizim gözyaşlarımız da şehit ailelerinin gözyaşlarından daha değerli sayılmamalıdır.” şeklinde duygularını ifade etti. Ayrıca, sosyal medyada yayımlanan bir videoda, “Onun (Heniyye) vasiyeti, her zaman arzuladığı ulusal birlik, Gazze’ye yönelik saldırıları sona erdirmek ve halkımız için zafer kazanmaktı.” diye konuştu.

Abdusselam, babasının direniş ve devrim yolunda sürekli olarak şehitlik peşinde koştuğunu ve birçok suikast girişiminden sağ kurtulduğunu hatırlattı. “Heniyye’nin oğulları ve torunları, 7 Ekim’de İsrail’in burnunu yere sürttü.” diyerek, babasının mirasına olan bağlılığını dile getirdi. Bu ayrılığın zor olduğunu ancak en hayırlı ayrılık olduğunu da sözlerine ekledi.

Son olarak, “Heniyye’nin halkı, tarihin en büyük katliamında dimdik ayakta kaldı.” diyerek, yaşanan olayların ve babasının mücadelesinin önemini vurguladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hamas Lideri İsmail Heniyye Suikasta Uğradı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin