1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gurbetçiler ve Oy Kullanma Hakkı

Gurbetçiler ve Oy Kullanma Hakkı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz mevsimiyle birlikte gurbetçilerin Türkiye’ye akını başladı. Bu durum, gurbetçilerin oy kullanma hakkı konusunu tekrar gündeme getirdi. Medya figürü Fatih Altaylı da konuya ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Oy kullanmak isteyen gurbetçilerin vergi ödemesi gerektiğini savunan Altaylı, bu durumu “hadsizlik” olarak nitelendirdi. Gurbetçilerin Türkiye’nin kaderi üzerinde karar verme hakkını eleştirdi.

Fatih Altaylı’nın Görüşleri

  • “Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları eğer Türkiye’de oy kullanmak istiyorlarsa yıllık belirli bir vergiyi ödemelidir.”
  • “Türkiye’de maaş almayan, vergi vermeyen birinin Türkiye’nin geleceği hakkında karar vermesi gayrimakul bir durumdur.”
  • “Gurbetçilerin oy kullanma hakkı, Türkiye’de yaşayan vatandaşların hakkına saygısızlıktır.”

Gurbetçilerin Turizme Etkisi

Gurbetçilerin Turizme Etkisi

Gurbetçilerin sadece oy kullanma konusunda değil, aynı zamanda turizme olan etkileri de göz ardı edilemez. Yaz aylarında Türkiye’ye gelen gurbetçiler, turizm sektörüne canlılık getirirken yerli esnafa da destek oluyor.

Turizm Gelirine Katkıları

Gurbetçiler, Türkiye’yi ziyaret eden yabancı turistlere kıyasla daha fazla harcama yaparak turizm gelirlerine önemli bir katkı sağlıyor. 2024 yılının ilk çeyreğinde turizm gelirlerinin yüzde 21’i, gurbetçilerden elde edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gurbetçiler ve Oy Kullanma Hakkı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin